Серед основних робіт на городі — поливання і підживлення. Поливати рослини найкраще увечері чи вранці, коли сонце не пече. Треба робити це акуратно, повільно, щоб земля просякла вологою на 30—40 сантиметрів. Після поливання грунт на грядці розпушують
Серед основних робіт на городі — поливання і підживлення. Поливати рослини найкраще увечері чи вранці, коли сонце не пече. Треба робити це акуратно, повільно, щоб земля просякла вологою на 30—40 сантиметрів. Після поливання грунт на грядці розпушують Вода для поливу теплолюбивих культур (огірки, перець, помідори) повинна мати температуру + 21—24 градуси. У спеку на піщаних і супіщаних грунтах овочеві культури поливають через кожні два—три дні (півтора—два відра води на квадратний метр), а на суглинистих перегнійних землях — через чотири—шість днів (по два—три відра на квадратний метр площі). Кожна культура має свою потребу у волозі. Так, картопля найбільше потребує води під час цвітіння. А ось огірки споживають багато вологи у період максимального наростання листя і масового плодоношення. Столові буряки, морква легко переносять короткочасну засуху, але полив у період, коли ростуть коренеплоди, збільшує врожай. Помідори теж потребують великої кількості вологи у період плодоношення. Перець і баклажани скидають частину пуп’янків і зав’язі, якщо не вистачає вологи у грунті. Упродовж вегетаційного періоду овочі варто підживити щонайменше тричі. Можна використати як рідкі добрива розчин коров’яку, з мінеральних добрив — екофоску, азофоску, нітрофоску... Добре відгукуються рослини на попіл (100 грамів його на відро води). Щоб цвітна капуста зберегла білі головки, прикрийте їх надломленими листками. У цьому місяці можна ще посіяти зимову редьку, яка зараз сформує кращі коренеплоди, ніж при весняному посіві. Можна висіяти щавель, багаторічну цибулю, кріп, салат, шпинат.