Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Світову організацію торгівлі вперше очолила жінка

Оце так!

Фото epravda.com.ua

Світову організацію торгівлі вперше очолила жінка

Раніше вона двічі обіймала пост міністра фінансів Нігерії

Генеральна рада Світової організації торгівлі обрала нігерійку Нгозі Оконджо-Івеалу гендиректором СОТ - організацію вперше очолить жінка.

Про це повідомляється у прес-релізі СОТ, інформує Економічна правда.

Нгозі Оконджо-Івеала вступить на посаду 1 березня, таким чином вона стане першою жінкою та першою африканкою, яку буде обрано генеральним директором.

«Нгозі Оконджо-Івеала вступить на посаду 1 березня, таким чином вона стане першою жінкою та першою африканкою, яку буде обрано генеральним директором. Термін її дії, який можна поновлювати, закінчується 31 серпня 2025 року», - йдеться у повідомленні.

Оконджо-Івеала заявила, що ключовим пріоритетом для неї буде робота з членами СОТ для швидкого вирішення економічних наслідків та наслідків для здоров'я, спричинених пандемією COVID-19.

Реклама Google

«Я маю честь бути обраним членами СОТ генеральним директором СОТ. Потужна СОТ життєво необхідна, якщо ми хочемо повністю і швидко оговтатися від руйнувань, спричинених пандемією COVID-19.

Я з нетерпінням чекаю співпраці з членами для формування та реалізації політичних заходів, необхідних для відновлення світової економіки. Наша Організація стикається з багатьма проблемами, але, працюючи разом, ми можемо колективно зробити СОТ сильнішою, гнучкішою та краще адаптованою до сучасних реалій», - додала вона.

Нгозі Оконджо-Івеала - економіст та експерт з міжнародного розвитку, 25 років попрацювала у Світовому банку в якості економіста з питань розвитку, піднявшись до посади керуючого директора з операцій (2007-2011). Також два терміни займала пост міністра фінансів Нігерії (2003-2006, 2011-2015).

Зазначається, що Генеральна рада ухвалила таке рішення після кількох місяців невизначеності, коли спочатку США спочатку відмовились приєднатися до консенсусу щодо Оконджо-Івеали та підтримали міністра торгівлі Республіки Корея Ю Мен Хі.

«Але після рішення пані Ю від 5 лютого зняти свою кандидатуру, адміністрація новообраного президента США Джозефа Байдена-молодшого відмовилася від заперечення США і натомість заявила, що Вашингтон надає свою «рішучу підтримку» кандидатурі Оконджо-Івеали», - додали в СОТ.

Процес відбору нового генерального директора розпочався 14 травня 2020 року, коли колишній генеральний директор Роберто Азеведо повідомив членам СОТ, що він покине свою посаду за рік до закінчення терміну. Він покинув посаду 31 серпня 2020 року.

Читайте також: Домашні яйця в Луцьку вже продають по 50 гривень за десяток.

Telegram Channel