Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Автор регламенту Луцької міської ради рецензував скандальну книгу про лесбійок, яку шукають в луцьких бібліотеках

Видання про душевну дружбу дівчаток розраховане на вік 5+.

Фото зі сайту Діло.

Автор регламенту Луцької міської ради рецензував скандальну книгу про лесбійок, яку шукають в луцьких бібліотеках

Міністерство культури України повідомило, що книга «Принцеса+ принцеса: довго і щасливо», яка призначена для дітей у віці старше 5 років і присвячена тематиці одностатевих шлюбів, була рекомендована для публічних бібліотек рішенням Експертної ради з відбору книжкової продукції при державній установі «Український інститут книги»

Нагадаємо, депутат Волинської обласної ради Олександр Пирожик просить розслідувати, чи є в бібліотеках дитяча книга про лесбіянок.  

У Мінкультури пояснили, що питаннями закупівлі книг для поповнення бібліотечних фондів займається Український інститут книги. Так в 2019 році було зібрано пропозиції щодо закупівлі книжкової продукції від суб'єктів видавничої справи, що внесені до Державного реєстру видавців, виготовлювачів і розповсюджувачів видавничої продукції. Про це йдеться у відповіді Мінкультури на інформаційний запит, пише ІНА Українські новини. Було придбано 1 240 примірників книги для поповнення бібліотечних фондів на загальну суму 124 тис. гривень. 

Політик був заступником голови постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту. Також він є автором початкової редакції регламенту Луцької міської ради.

«Примірники продукції подавалися на розгляд Експертної ради з відбору книжкової продукції, що пропонуються до закупівлі для поповнення бібліотечних фондів, яка створена Інститутом відповідно до чинного законодавства. До складу Експертної ради входило 50 осіб, серед яких були книжкові оглядачі, керівники бібліотек, журналісти, освітяни тощо. Окрім цього, оцінку відповідним пропозиціям від суб'єктів видавничої справи (2 779 пропозицій було отримано) надавали обласні бібліотеки. За результатами тематичної та змістовної оцінок книжкової продукції Експертною радою Інституту було сформовано проект переліку книжкової продукції, що пропонується до закупівлі для поповнення бібліотечних фондів», - вказано у відповіді.

Читайте такожРозбив вікно і порізав вени: волинянин дуже наполегливо намагався помиритися з коханою

У складі Експертної ради  є рівнянка Анжеліка Рудницький та екс-депутат Луцької міської ради VI скликання від «Батьківщини» Андрій Осіпов (2010 – 2015 рр). Політик був заступником голови постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту. Також він є автором початкової редакції регламенту Луцької міської ради, автором понад 80 проектів рішень, в т.ч. щодо бюджетних відносин місцевої ради, захисту прав громади, безпеки в навчальних закладах, свободи совісті та віросповідання, розвитку закладів освіти, подолання недостатності місць в ДНЗ, запровадження електронної черги в дитячі садочки та інших.

Telegram Channel