Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Син не зміг доїхати до хворої матері, щоб відвезти в лікарню: жінка померла

Висота переметів сягала більше двох метрів.висота переметів сягала більше двох метрів.

Фото photographers.ua.

Син не зміг доїхати до хворої матері, щоб відвезти в лікарню: жінка померла

Факт смерті потерпілої підтвердили в поліції

На Рівненщині у селі Гориньград Другий через снігові замети син не зміг дістатися до хворох матері, аби відвезти у лікарню.

За словами місцевої мешканки Вікторії Суліми, висота переметів сягала більше двох метрів.

Тільки відкрили двері, як телефонувала диспетчер і каже, що щойно передзвонила ця сама родичка, що швидка не потрібна, бо пацієнтка померла.

Старша лікарка оперативно-диспетчерської служби центру екстреної медичної допомоги Любов Волинець каже, що дізналися про стан жінки від рятувальників. 

Читайте також: На переході у Рівному тролейбус збив 12-річну дівчинку. Водій каже, що їхав на «зелений» (Фото).

«Близько третьої години ночі близько 3-ї години ночі поступив дзвінок від рятувальників зі «101». У диспетчера запитали, чи маємо виклик Гориньград-2 до жінки, яка почуває себе дуже зле. У неї висока температура і вона дуже погано себе почуває. У нас такого виклику не було. А в «101» говорять, що ми прочищаємо дорогу, бо вона вся в заметах і що тут є хвора людина, потребує медичної допомоги. Тоді наша диспетчерка по своїй ініціативі попросила номер телефону родички цієї хворої. Щоб дізнатись про її стан. Це була сестра».

Диспетчерці жінка розповіла, що в жінки три дні була висока температура, синюшність губ, а через переметення дороги до села, неможливо потрапити в лікарню. Тож викликали на допомогу рятувальників.

«Мені розповіла диспетчерка про цю ситуацію. Жінка не сказала, що приїжджали на виклик. Ми тоді по своїй ініціативі самі записали виклик і направили туди бригаду, немає різниці яка дорога. Коли бригада доїхала до села, майже вся дорога була розчищена, залишилось 1,5-2 км пройти пішли, бо далі була нерозчищена дорога, вони взяли медикаменти і зібрались іти пішки. Тільки відкрили двері, як телефонувала диспетчер і каже, що щойно передзвонила ця сама родичка, що швидка не потрібна, бо пацієнтка померла», - каже Любов Волинець.

Опісля фельдшер зателефонував до її сестри, вона сказала, що жінка померла, а медикам немає потреби йти і запитала – що їй робити. Він порекомендував викликати поліцію.

Вікторія Суліма додала, що вчора приїжджав грейдер, аби прочистити дорогу. Втім, його потужностей не вистачило, аби «побороти» замети.

Telegram Channel