Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Держкіно презентувало онлайн-довідник національних фільмів

Наразі в онлайн-довіднику міститься інформація про 2 157 фільмів.

Фото ілюстративне.

Держкіно презентувало онлайн-довідник національних фільмів

Державне агентство з питань кіно презентувало українцям онлайн-довідник національних фільмів

Про це інформує «Діло».

«Раді представити вашій увазі онлайн-довідник «База національних фільмів України» – найповнішу базу даних за національними фільмами, професіоналами кіновиробництва та компаніями-виробниками України. Ми маємо на меті створити безкоштовну інформаційну платформу про аудіовізуальний сектор України, яка об’єднає провідних спеціалістів кіноіндустрії нашої країни», – повідомила прес-служба Держкіно.

Наразі в онлайн-довіднику міститься інформація про 2 157 фільмів.

Зазначено, що наразі в онлайн-довіднику міститься інформація про 2 157 фільмів: створених за підтримки Держкіно (з 2007 року і дотепер); створених за підтримки Мінкультури (держзамовлення, до 2006 року); сучасні стрічки, створені без залучення держфінансування.

«У довіднику доступна інформація про фільми, створені не лише за період незалежності, а й у попередні роки, у тому числі – фільми Всеукраїнського фотокіноуправління, Українфільму, кіностудії ім. Довженка, УкрАнімаФільму, Київської студії науково-популярних фільмів, Укркінохроніки та багатьох інших», – зазначають у відомстві.

Реклама Google

Згідно з повідомленням, спеціально для онлайн-довідника зроблено кадри й оцифровано титри до майже 20% представлених кіноробіт.

Крім того, у базі даних 12 713 кінопрофесіоналів та 384 компанії-виробники українського кіно.

Ознайомитися з онлайн-довідником можна за активним посиланням.

Telegram Channel