Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині погіршується епідситуація з коронавірусом

Скільки в області хворих?

Фото ілюстративне.

На Волині погіршується епідситуація з коронавірусом

Епідситуація в регіоні ускладнюється

Станом на сьогодні коронавірусом хворіють понад дві тисячі волинян, із яких більш, як 200 перебувають на стаціонарному лікуванні.

Про це йшлося 18 лютого під час брифінгу у Волинській облдержадміністрації, пише ІА Волинські новини.

Заступниця голови Волинської обласної державної адміністрації Людмила Тимощук розповіла, що зараз у області відзначається ріст завантаженості медичних закладів, які приймають хворих на коронавірус, і простежується надходження важких хворих.
 

47 хворих перебувають у відділеннях інтенсивної терапії, а 9 людей підключені до апаратів ШВЛ.

Як наголосила Людмила Тимощук, область повністю забезпечена апаратами ШВЛ.

«Рівень епіднебезпеки погіршується тому, що розпочався етап росту захворюваності на грип та ГРВІ. Правила адаптивного карантину мають діяти жорстко, щоб не допустити подальшого інфікування населення. Зараз в країні, зокрема на Волині, проводиться боротьба з коронавірусом шляхом надання медичної допомоги на первинному та вторинному рівнях. В області нараховується 19 медзакладів для хворих коронавірусом, розгорнуто 1557 ліжок, 1455 із яких забезпечені киснем, тобто 93,3%», – сказала вона.

Нагадаємо, уряд запропонував ввести адаптивний карантин на території України. Зараз в країні діє жовтий рівень карантину, а вже з 24 лютого країну знову буде поділено на червоні, жовті та зелені зони.

Головний санітарний лікар області Наталія Янко повідомила, що епідситуація в регіоні ускладнюється, а станом на сьогодні хворіють понад 2000 тисяч осіб, із яких більш як 200 знаходяться на стаціонарному лікуванні.

Ріст захворюваності за останній тиждень сягнув 17%, а кількість виявлених частин вірусу під час досліджень біоматеріалу в лабораторному центрі становить 30%.

Джерело: ІА Волинські новини
Telegram Channel