Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Нічого не моталося» - луцька вихователька про застосування скотчу у виховних цілях (Відео)

Зі слів жінки, єдине порушення, яке визнає - підвищення голосу.

Фото Суспільне.Волинь

«Нічого не моталося» - луцька вихователька про застосування скотчу у виховних цілях (Відео)

Волинські правоохоронці почали розслідувати справу щодо ймовірного некоректного поводження із дитиною у закладі дошкільної освіти №37 «Дзвіночок» в Луцьку. Мама одного із вихованців каже, що вихователька заклеїла її сину рот скотчем

Суспільне зібрало думки, батьків, педагогів, керівників профільних управлінь та правоохоронців, які взялися розслідувати справу. Також ситуацію прокоментувала й сама вихователька.

Що сталося у групі «Веселка»

Сину Яни Антонюк Даниїлу 4 роки. Він - вихованець групи «Веселка» у ДНЗ №37. Нині дитина вдома, до садочка повертатися не хоче. Жінка показує світлину, на якій навколо рота червоні подразнення та лущення. Зі слів жінки - це сліди від скотчу, яким вихователька заклеювала дитині рот.

Зі слів жінки, єдине порушення, яке визнає - підвищення голосу. «Як склалося так склалося. Зараз я дуже шкодую, що це відбулося».

Про інцидент, каже, дізналася від іншої мами.

«Мені подзвонила інша мама і розповіла, що її дитина говорить про мого сина і ще одного хлопчика. Що їм заклеювали рот вихователі, обмотували. Коли запитала, мій усе розказав: що він плакав, що його ставили у куток і дітки сміялися з нього», - каже Яна Антонюк.

 

 Жінка додає: раніше вихователька розповідала про гіперактивність дитини. «Юліанівна завжди була привітна, але постійно жалілася, що дуже вредний», - каже мама. З її слів, вдома завжди знаходить підхід до сина.

Вихователька пішла з роботи за власним бажанням

Виховательку групи «Веселка» Суспільне зустріло в міському управлінні освіти. 56-річну жінку звуть Олена, прізвища свого педагогиня не назвала. Каже: «Нічого і нікому не моталося навколо голови».

«У той день маркувалися меблі, я тримала маленький скотч, в групі були діти, вони дуже шуміли, тримала в руках скотч, можливо десь голосніше сказала ніж треба було, щоб не шуміли», - запевняє вихователька.

Реклама Google

Зі слів жінки, єдине порушення, яке визнає - підвищення голосу. «Як склалося так склалося. Зараз я дуже шкодую, що це відбулося».

Після розголосу у ЗМІ вихователька написала заяву на звільнення і пішла з роботи за власним бажанням.

Позиція освітян і колег виховательки

Нині в групі «Веселка» замість двох виховательок залишилася одна - Марія Радзивілюк. Каже: виховують дітей молодшої групи, яким по 3-4 роки. «Я не бачила цього. Це була не моя зміна, звідки я можу знати що там було?! І дітки такого не розказували», - каже колега виховательки.

Директорка ДНЗ у слова батьків не вірить. Журналістам розповіла: «Я навіть не допускаю, що таке могло бути, бо ми завжди ішли на зустріч батькам, але завжди захищаємо інтереси дітей».

Читайте також У тубдиспансері Луцька прокоментували падіння пацієнта з вікна​.

За коментарем Суспільне звернулося до начальниці міського управління освіти. Зі слів Зіновії Лещенко, за останні роки подібних випадків у поведінці вихователів чи скарг не було. Звільнена працівниця має 30-річний стаж роботи. Разом з вихователькою також пішла з роботи і нянечка групи.

В закладі нині створили комісію, триває службове розслідування. «Думали зняти соціальну напругу – перевівши її в інший заклад. Вона не заперечувала факт, що мала вузенький скотч в руках, яким клеїла маркування. Вона не заперечувала, що діти шуміли», - каже головна освітянка Луцька.

Суспільне побувало у дитсадку і поспілкувалося також із батьками інших вихованців групи. Думки батьків щодо ситуації із вихователькою різняться.

 

Джерело: Суспільне Волинь.
Telegram Channel