Курси НБУ $ 42.04 € 48.98

ЧОЛОВІКАМ ДЛЯ ПОСИЛЕННЯ СТАТЕВОЇ АКТИВНОСТІ

Плоди лісових горіхів дуже смачні, корисні і лікувальні. Нині вони саме дозріли. Чоловікам, яким давно за сорок, потрібно систематично їсти на один раз до 30 горіхів для посилення статевої активності...

Плоди лісових горіхів дуже смачні, корисні і лікувальні. Нині вони саме дозріли. Їх їдять свіжими, сушеними, підсмаженими, використовують для приготування тортів, тістечок, кремів. Сухі плоди мелють і додають до борошна при випіканні кондитерських і хлібних виробів. Масло з плодів ліщини має дуже приємний смак і аромат, за своїми властивостями не поступається мигдальному. Його відходи використовують для виробництва халви.
В зернах горіха є 58—70 відсотків масла, 14—18 — білків, 3—8 — вуглеводів, каротин, вітаміни В, Е, солі заліза.
Розтерті з водою горіхи застосовували при кровохарканні, сечокам’яній хворобі, бронхіті, а в суміші з медом — при анемії та ревматизмі.
Лікувальні властивості має листя ліщини і її кора. Наприклад, листям, заготовленим у травні, лікують печінку, гіпертрофію передміхурової залози. Кору, яку зібрали весною, використовують при малярії, розширених судинах.
Горіхове масло застосовують при епілепсії і як глистогінний засіб. Особливо його бояться аскариди. Для зміцнення волосся масло втирають у шкіру. Подрібнені плоди, змішані з яєчним білком, використовують при опіках. А ось чоловікам, яким давно за сорок, потрібно систематично їсти на один раз не більше 30 горіхів для посилення статевої активності.

’ВІНИК ДЛЯ ШЛУНКА’
Зелень шпинату має багато білків. Тут він поступається серед городніх рослин лише гороху і квасолі. Тому з нього готують різні супи, борщі, котлети, пюре, пудинг, сік. Без шпинатного соку, що надає їжі яскраво-зеленого забарвлення, рідко обходились колишні кулінари! В зелений колір підфарбовували морозиво, креми, соуси.
Свіжі листки шпинату — цінні полівітамінні продукти. В них є каротин, вітаміни В1, В2, В6, Д, Е, Н, Р, РР, С, фолієва кислота. Крім цього, виявлено вуглеводи (фруктоза, глюкоза, цукроза), каротиноїди, органічні кислоти і багатий набір мінеральних речовин, серед яких значна кількість йоду, що, до речі, в нашій області є дефіцитом. Завдяки великій кількості легкозасвоюваного заліза, він дуже корисний при недокрів’ї.
Шпинат збуджує діяльність травних залоз і посилює перистальтику кишечнику, а тому його рекомендують використовувати в харчах при запорах і накопиченні газів, хворим на цукровий діабет та гіпертонію.
Він дуже корисний для дитячого організму, бо поряд з іншими вищезгаданими вітамінами багатий протирахітним — Д2 і мінеральними солями, необхідними для формування кісток. Французи називали його “віником для шлунка” за здатність поліпшувати роботу шлунка.

Telegram Channel