Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Де на Волині найбільше хворіють на грип

Скільки волинян хворіють.

Фото лабораторного центру МОЗ.

Де на Волині найбільше хворіють на грип

З початку епідемічного сезону перехворіло понад 92 тисяч волинян, що на 6% менше минулого епідсезону

На Волині епідемічна ситуація повторює загальнодержавні тенденції. Інтенсивний показник становить 409 на 100 тисяч населення (вищий від середньодержавного на 6%). Перевищення епідемічного порогу не зареєстровано на жодній адміністративній території, в загальному по області він нижчий від розрахункового на 29%.

Вищі від середньообласного показники захворюваності у м. Луцьку (893 на 100 тис. населення), Луцькому (441), Ківерцівському (423), Горохівському (413) та Шацькому (416) районах.

Про це інформує Волинський лабораторний центр МОЗ.

Протягом останнього тижня в області захворюваність гострими респіраторними інфекціями, в тому числі на коронавірусну інфекцію, збільшилась на 18% і становить понад 4,2 тис. осіб, проти 3,5 тис. попереднього тижня.   Продовжує зберігатись тенденція до росту захворюваності серед дитячого населення  і становить 46%  (близько 2 тис.) від загальної кількості постраждалих проти 39% попереднього тижня. Така ситуація пояснюється перебуванням дітей в організованих колективах (становлять 69% від всіх захворілих дітей).

Близько трьох відсотків від загальної кількості захворілих госпіталізовано, переважно це дорослі особи (88%). Летальних випадків від грипу не зареєстровано. З початку епідемічного сезону перехворіло понад 92 тисяч волинян, що на 6% менше минулого епідсезону,  це 9% населення області.

З початку епідсезону на Волині проти грипу вакциновано понад 2,6 тис. осіб, із них 56% — це особи із групи ризику  (персонал медичних закладів, діти віком від 6 міс.  до 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років).

 Вірусологічна лабораторія ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» проводить дослідження методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) на виявлення  вірусів SARS-CoV-2, грипу А і грипу В та інших вірусів респіраторної групи. На сьогодні вірусів грипу не виявлено. В області поряд із вірусом SARS-CoV-2 циркулюють інші віруси респіраторної групи (парагрипу, риновірусу, аденовірусу).

Як правило, щорічно в лютому-березні спостерігається друга хвиля  захворюваності грипом та ГРВІ, тому необхідно бути готовими до можливого ускладнення епідемічної ситуації.

Волинянам нагадують базові рекомендації, виконання яких дозволить уникнути або мінімізувати ризики інфікування:

  • ретельно і часто мити руки близько 40 секунд;
  • тримайте дистанцію 1,5 метра від інших;
  • надягайте маску;
  • не торкайтеся очей, рота, носа;
  • дотримуйтесь вимог кашльового етикету;
  • вакцинація від грипу;
  • якщо з’являються симптоми захворювання, терміново звертайтеся до лікаря.

Читати також: Раптово зникла з поля зору: у Єгипті втопилася рівнянка.

Джерело: ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України»  та МОЗ України.
Telegram Channel