Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
На Волині одружилися діти загиблих на Майдані Героїв

Подружжя познайомилося на зустрічах родин Героїв Небесної Сотні.

Фото родини Бондаруків.

На Волині одружилися діти загиблих на Майдані Героїв

Події на Євромайдані забрали життя волинянина Віктора Хом’яка і хмельничанина Сергія Бондарчука, але об'єднало долі їхніх дітей. Ірина та Володимир одружилися за три роки після подій на Майдані

Нині подружжя живе у селі Голишів неподалік Луцька. Разом виховують сина. Портрети обидвох батьків – у хаті на видноті, пише Суспільне.

Будинок, де зараз живе подружжя, раніше належав Герою Небесної Сотні Віктору Хом’яку. Його донька Ірина нині у декретній відпустці. Чоловік Володимир, син героя Сергія Бондарчука, працює дистанційно. Він – програміст.

Одружилися Бондарчуки 2017-го року. Вони кажуть, що на весіллі щастя з ними тоді розділили родичі й інших Героїв Небесної Сотні.

Подружжя познайомилося на зустрічах родин Героїв Небесної Сотні.

«Ті сумні події дали й радісну подію. В іншому випадку, можливо б, ми б ніколи не познайомилися», – розповіла Ірина.

Подружжя познайомилося на зустрічах родин Героїв Небесної Сотні. Три роки товаришували, тоді вирішили створити власну сім'ю.

«У якийсь момент я зрозумів, що поруч людина, яку я все життя шукав. З якою мені хочеться бути. Яка розділяє мої погляди, з якою мені добре», – розповів Володимир Бондарук.

Щороку 20 лютого чоловік та дружина згадують загиблих батьків. Розповідають: і Сергій Бондарчук, і Віктор Хом’як поїхали уперше на Євромайдан після побиття студентів.

Світлини Віктора Хом'яка і Сергія Бондарука.
Світлини Віктора Хом'яка і Сергія Бондарука.

«Він поїхав на два чи три дні й коли приїхав казав: «Ти не уявляєш, там такі люди світлі та хочуть змін», – згадує Ірина.

Її тата знайшли повішеним на арматурі «майданівської» ялинки 27 січня 2014 року. Перед цим ніч він відстояв на барикадах.

Батько Володимира, Сергій Бондарчук, отримав поранення на Інститутській і помер 20 лютого. Щоб знайти місце, де підстрелили тата, син провів власне розслідування. «Знайшов медсестру і лікаря, які були у польовому шпиталі біля готелю «Козацький». Вони розказали, що батька принесли ще притомного», – розповів Володимир Бондарук.

Бондарчуки кажуть, що в обидвох їхніх родах жив дух свободолюбства і гідності. Так виховуватимуть і сина Устима. Коли він підросте, обіцяють розповісти йому про Майдан і дідусів, які на ньому загинули.

Читайте також: У Любомлі одружилися офіцери Військово-морських сил

Telegram Channel