Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Луцьку покажуть світлини та листи Лесі

Фото volyn-museum.com.ua.

У Луцьку покажуть світлини та листи Лесі

Обласний музей запрошує на відкриття виставки до 150-річчя від дня народження Лесі Українки

23 лютого о 12 годині у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться презентація виставки «Я тут, я завжди тут, я все з тобою…», присвяченої 150-річчю від дня народження Лесі Українки. Про це повідомляє «Музейний простір України».

На виставці представлені ряд оригіналів із меморіального фонду поетеси: фотографії, листівки із зображеннями міст, де вона перебувала, раритетні видання, а також автографи Лариси Косач: листи, писані до В. Г. Крижанівської-Тучапської з Мінська (1901 р.), де вона доглядала помираючого друга, С. Мержинського. Мова йтиме про історію надходження цих експонатів, їх побутування в музеї, про адресатів і перших публікаторів, а також про збірку творів інтимної лірики Лесі Українки, яка побачила світ у 1947 р.

На виставці представлені ряд оригіналів із меморіального фонду поетеси: фотографії, листівки із зображеннями міст, де вона перебувала, раритетні видання, а також автографи Лариси Косач.

В експозиції виставки також будуть представлені витинанки майстрині Олесі Іщук на тему творів Лесі Українки та портрет письменниці.

Реклама Google

На відкритті виставки відвідувачі матимуть можливість послухати виступи учасників зразкової театральної студії «Бешкетники» Палацу культури міста Луцька, які читатимуть зразки епістолярної спадщини Лесі Українки, та студентів факультету філології та журналістики Волинського національного університету імені Лесі Українки, які будуть декламувати її поезію.

Виставка також буде містити додаткові матеріали, з якими можна ознайомитися, завантаживши QR-коди та скориставшись планшетом. До уваги відвідувачів буде діяти фотозона, на фоні якої в рамках всеукраїнського флешмобу можна буде читати поезію Лесі Українки.

Telegram Channel