Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Джо Байден нагадав, що для Європи та США важливо підтримувати територіальну цілісність України

Оце так!

Фото REUTERS.

Джо Байден нагадав, що для Європи та США важливо підтримувати територіальну цілісність України

Президент США вбачає загрози з боку сучасної Росії для демократичного світу

Президент США Джо Байден зауважив, що вбачає загрози з боку сучасної Росії для демократичного світу та нагадав, що для Європи та США важливо підтримувати територіальну цілісність України.

Як повідомляє кореспондент «Європейської правди», про це він сказав у своїй промові на Мюнхенській безпековій конференції.

Він зазначив, що Кремль намагається атакувати західні демократії та використовує корупцію як зброю, щоб підривати їхні інституції.

Путін хоче послабити європейський проєкт і союз НАТО, він хоче підірвати трансатлантичну єдність.

«Путін хоче послабити європейський проєкт і союз НАТО, він хоче підірвати трансатлантичну єдність. Тому що Кремлеві значно простіше атакувати й залякувати окрему країну, аніж вести перемовини з сильною та об’єданною трансатлантичною спільнотою. Тому відстоювання суверенітету і територіальної цілісності України має залишатися життєво важливим питанням для Європи та США», - наголосив Джо Байден.

Він зауважив також, що критичним питанням для колективної безпеки стало втручання Росії у комп’ютерні мережі у США, по всій Європі та у світі.

«Виклики, пов’язані з Росією, відрізняються від тих, що пов’язані з Китаєм, але вони так само реальні. Це не про протиставляння Сходу і Заходу, і не про те, що ми хочемо конфлікту - ми хочемо майбутнього, у якому всі країні будуть мати можливість вільно обирати свій шлях - ,без погроз застосування сили та примусу», - додав Байден.

Читайте також: РНБО наклала санкції на Віктора Медведчука та його дружину Оксану Марченко.

Telegram Channel