Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Волинський рибоохоронний патруль закликає рибалок рубати ополонки

Ближче до берега патрульні прорубали ополонки та виставили сніпки з очерету.

Фото Волинський рибоохоронний патруль.

Волинський рибоохоронний патруль закликає рибалок рубати ополонки

18 лютого державні інспектори Волинського рибпатруля спільно з громадськістю провели заходи для попередження явищ задухи риби на р. Стохід в межах Любешівської територіальної громади Камінь-Каширського району

 Так, ближче до берега прорубано ополонки та виставлено рослинні сніпки з очерету. Сніпки вставляють в лунки для того, щоб вони не замерзали, і так само через її пористу структуру буде забезпечено приплив кисню у воду.

Сніпки вставляють в лунки для того, щоб вони не замерзали, і так само через її пористу структуру буде забезпечено приплив кисню у воду.

Волинським рибоохоронним патрулем протягом усього зимового періоду постійно проводиться моніторинг умов зимівлі водних біоресурсів.

На водоймах, найбільш схильних до виникнення явищ задухи спільно з громадськими інспекторами проводяться роботи по їх попередженню, регулярно відбираються зразки води задля контролю рівня кисню з різних ділянок водойм. Закликаємо рибалок до самостійного проведення робіт по попередженню загибелі риб. У разі виявлення передумов виникнення задухи - прохання повідомляти на телефон «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

Читайте також Резонансне вбивство на Рівненщині: жінку, яка застрелила чоловіка і хотіла вбити дочку, визнали неосудною​.

Довідкова інформація

При виникненні явищ задухи першими в ополонках з’являються водні комахи, а за ними підпливають найбільш вимогливі до вмісту розчиненого у воді кисню риби: судаки, окуні, йоржі, далі – плітки, лящі, коропи, останніми – карасі та лини. В цей час потрібно негайно проводити аерацію води. Найпоширенішим та найпростішим методом попередження явищ задухи є прорубування ополонок та встановлення в них гілля і очерету для забезпечення проходження у водойму атмосферного кисню.

 

Джерело: Волинський рибоохоронний патруль.
Telegram Channel