Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
З’ясували причину вибуху й подальшої загибелі двох людей у Дрогобичі

Геращенко каже, що МВС і Нацполіція категорично проти будь-якого послаблення контролю за обігом зброї.

Фото МВС.

З’ясували причину вибуху й подальшої загибелі двох людей у Дрогобичі

Причиною вибуху і подальшої загибелі двох людей у Дрогобичі Львівської області стало необережне поводження з гранатою, повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, передає агенція Інтерфакс-Україна.

«Годину тому на Львівщині в місті Дрогобич сталася трагедія. Чоловік з жінкою прийшли на зустріч до своїх знайомих. Як кажуть сусіди - чоловіки товаришували. Нещодавно разом повернулися із заробітків у Польщі. Під час спілкування чоловік дістав гранату, яка вибухнула у нього в руках. Обидва чоловіки загинули на місці. Жінка в украй важкому стані з численними осколковими пораненнями госпіталізована до лікарні», - написав Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, протягом 2020 року Національна поліція вилучила у громадян 4400 ручних гранат і 259 гранатометів. Геращенко переконаний, що в більшості випадків ця зброя має походження з зони дій Операції об'єднаних сил.

Також заступник міністра зазначив, що українські військовослужбовці в порушення законодавства вивозять небезпечну зброю, «необхідну для протидії агресії РФ» і використовують її у побутових сварках, для вчинення злочинів, або розваг.

«Ціна гранат на чорному ринку зброї - від 500 то 1500 грн», - наголосив Геращенко.

«Ціна гранат на чорному ринку зброї - від 500 то 1500 грн», - наголосив Геращенко.

Він зазначив, що Міністерство внутрішніх справ України (МВС) і Національна поліція категорично проти будь-якого послаблення контролю за обігом зброї.

«Ми категорично проти будь-яких законодавчих ініціатив, які ставлять собі за мету дозволити вільний обіг короткоствольної зброї, яку можна носити приховано на такі «дружні» зустрічі, як та, що годину тому сталася в Дрогобичі і закінчилася загибеллю двох людей», - заявив Геращенко, закликавши українців негайно повідомляти в правоохоронні органи у разі наявності у їхніх знайомих бойових гранат, вибухівки або іншої незаконної зброї.

«Оскільки ви зможете зберегти життя інших людей, своє життя і, зокрема, життя тих, хто незаконно користується цією зброєю», - написав заступник міністра.

Також Геращенко закликав командувачів Збройних сил України навести порядок із обліком і зберіганням зброї у військових частинах, зокрема бойових гранат.

«Оскільки жахлива загибель двох чоловіків у Дрогобичі - це результат бардаку в ваших частинах, звідки, швидше за все, і вкрадена ця граната і інші 4400, котрі поліцейські вилучили минулого року», - підсумував Геращенко.

Раніше у відділі комунікації головного управління обласної Національної поліції повідомили, що двоє людей загинули і одну травмовано в результаті вибуху в Дрогобичі Львівської області.

«Сьогодні, 20 лютого, о 19:05 на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про те, що біля під'їзду житлового будинку по вулиці Стрийській у Дрогобичі стався вибух ... Співробітники поліції встановили, що в результаті вибуху загинули два місцевих жителя 37 і 40 років. Крім того, внаслідок вибуху тілесні ушкодження отримала жінка - її госпіталізовано», - сказано в повідомленні.

Читайте також: Порошенко: підтримую рішення РНБО щодо санкцій проти Медведчука

Поліція відкрила кримінальне провадження за ознаками частини 2 статті 115 КК України (умисне вбивство).

Telegram Channel