Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Гарно, як в дитинстві. Ще б шашличків»: лучани цілий день йшли до парку, аби побачити снігові скульптури (Фото)

Усім до вподоби ось ця скульптура!

Волинь-нова

«Гарно, як в дитинстві. Ще б шашличків»: лучани цілий день йшли до парку, аби побачити снігові скульптури (Фото)

Там було сонячно, весело і цікаво. А ви були?

20 лютого у Луцькому центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки стартував цікавий пленер, результат якого впродовж вихідних манив туди лучан. Давно вже в парку взимку не було так людно (щось подібне відбувалося ще за часів «союзу»).

Пленер «Снігова скульптура» організувала Луцька міська рада. У його рамках художники творили скульптури зі снігу. Працювало аж 10 команд. Це студенти, учні і викладачі художньої школи та творчої студії «Чарівний пензлик».

Загалом працювало сорок митців. Вони виліпили зі снігу 10 велетенських персонажів, на які, від суботи – і до вечора неділі, йшли подивитися жителі Луцької громади. Розташували скульптури вздовж центральної алеї парку. 

Певна річ, що найбільше захвату було в малечі, але й дорослі не приховували своїх вражень та емоцій.

У суботу за роботою митців з цікавістю і захопленням спостерігало багато людей. У неділю – цілий день лучани йшли до парку, аби побачити ці снігові дива. Певна річ, що найбільше захвату було в малечі, але й дорослі не приховували своїх вражень та емоцій.

Читати також:У Луцьку величезна брила льоду впала на таксі, яке привезло лучанку додому 

«Ми в захваті від погоди, ідеї, роздивилися усе, сфотографувалися. Гарно», –  каже Олександр Білошевич, який прийшов до парку із сином Дмитром.

Найбільше їм сподобалась скульптура «Мороз», яку творили молоді художники ВОНСХУ Артем Лукянчук та Андрій Горбаль.

Олександр Білошевич сфотографувався із сином Дмитром біля скульптури, яка їм сподобалася найбільше

«Ідея дуже класна. Здавалося б, це просто сніг, але, як бачимо, навіть  зі снігу можна зробити щось цікаве, і всіх закликати. Прекрасно! Як у дитинстві! Ще б шашличків, і було б точно, як колись!», – додав пан Олександр. 
 

Михайло Борсук прийшов до парку з дружиною Іриною та доньками Марією та Євою. Тато розповів, що дітям дуже сподобалося, було на що подивитися, і як повеселитися: «Враження  – лише позитивні».

 

 Сім ї Борсуків – сподобалось!                                                                       

Старша донька подружжя Борсуків Марія

«Цікава ідея, раціонально використаний час! Для молоді – можливість зробити гарні фотографії», – вважає лучанка Наталія Носалюк, яка прийшла поглянути на витвори мистецтва разом із друзями. 

Із товаришами прийшов подивитися на скульптури Олександр Шум. Він – відомий у Луцьку майстер вишивки. А ще – він точно знається на мистецтві. Найбільше сподобалася чоловіку – скульптура «Ангел міста».  Її творили студенти Луцького ВПУ будівництва  та архітектури Анастасія Коляда, Дмитро Сілік, Богдан Газюк, Микола Філюк та Денис Спічак під кураторством художниці Тетяни Мялковської.

Скульптура «Ангел міста»

 

 

Тетяна Максимчук привела до парку дівчаток Юлію та Лізу. Юля – її донька. А Ліза – її подружка. Дітям було дуже цікаво розглядати витвори зі снігу. Фотографувалися – біля кожної. «Дуже цікаві скульптури. Ми побачили, які у Луцьку є талановиті люди. Дуже захопливо для дітей, і дорослих», – зауважила пані Тетяна.

Тетяна Максимчук із донькою Юлею та її подружкою Лізою

 
і
 

 

 

 

 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Telegram Channel