Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Серед безхатьків у Рівному – американець

Допомагають усім!

Фото Рівне Вечірнє.

Серед безхатьків у Рівному – американець

Допомагають усім, хто потребує

Під час великих морозів міська влада разом із Червоним Хрестом рятували на вулицях Рівного людей, які не мали де мешкати. Загалом від низьких температур врятували  понад десяток людей.

Про це пише Рівне Вечірнє.

 Як розповіла  представниця обласного центру надання соціальних послуг Алла Дорошева нещодавно до них звернувся американець, який втратив гроші , документи і йому надали тимчасовий прихисток, допомогли з відновленням документів і згодом він повернувся назад. Такі люди теж отримують статус безпритульних через різного роду проблеми.

За словами заступниці директора центру допомоги безхатькам Наталії Микити, частенько безхатьки відмовляються від допомоги.

Вони не хочуть відходити від свого насидженого місця і їхати в притулок. Це пов'язують із психічним станом.

«Людині, яка живе більше року на вулиці, дуже важко інтегруватись в суспільстві. Не може людина свідомо спати на вулиці під час морозів».

«Людині, яка живе більше року на вулиці, дуже важко інтегруватись в суспільстві. Не може людина свідомо спати на вулиці під час морозів», – зазначає працівниця центру допомоги.

Реклама Google

Додає, що людина, яка тривалий час проживає на вулиці, втрачає родинний, а далі соціальний зв’язок. В голові складається стереотип. Таку людину згодом складно переконати навіть поїхати переодягнутись чи помитись.

Читати такожПомерла зірка популярного радянського фільму

Джерело: Рівне Вечірнє
Telegram Channel