Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Нововолинську славили Лесю Українку

Зі сцени лунали слова, мовлені поетесою більш як сто років тому.

Волинь-нова

У Нововолинську славили Лесю Українку

Творчий звіт аматорських колективів та окремих виконавців шахтарського міста з нагоди відзначення 150-ї річниці від дня народження Лесі Українки перетворився на справжню осанну нашій видатній землячці.

 Давно нововолинці не були так зачаровані  прекрасною постановкою творчих номерів, кожен з яких – це слова, мовлені поетесою більш як сто років тому. Режисер та сценарист, начальник відділу культури Нововолинського міськвиконкому Інна Левкова зуміла підібрати репертуар, відповідне, надзвичайно ефектне звукове та світлове оформлення, аби глядач сповна, крізь призму самодіяльного мистецтва, сприймав образ Лесі Українки, висловлений у її віршах, поемах, драмах.

 

В експозиції представлено колекцію традиційного волинського вбрання із приватної колекції Марії Доліновської. 

Велике захоплення у присутніх викликала виставка, представлена у фойє Палацу культури за пропозицією та ідейною настановою збирачки старовинного одягу з Нововолинська Марії Доліновської.

 

 В експозиції представлено колекцію традиційного волинського вбрання із її приватної колекції. Це – справжні шедеври, які відтворюють дух того часу, коли жила Леся Українка.

Читати також: На Волині готуються до відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки (Перелік заходів)

 

 

 

  Нововолинський міський голова Борис Карпус вклонився самодіяльним артистам за високопрофесійний творчий звіт. А заступник директора обласного науково – методичного центру культури Віталій Клімчук із захопленням оцінив виступи нововолинських артистів, подякував за сміливість (вони єдині провели це наживо з дотриманням усіх карантинних вимог), оригінальність і запевнив, що чимало того, що прозвучало на нововолинській сцені, почують глядачі на творчому звіті в обласному центрі.                         


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel