Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Поки нетвереза мати спала, її 4-річна дочка ледь не згоріла заживо

Подробиці інциденту встановлюються.

Фото dilo.net.ua.

Поки нетвереза мати спала, її 4-річна дочка ледь не згоріла заживо

Дівчинку госпіталізували у важкому стані. Менше постраждав її 5-річний брат Максимко

Чотирирічна Настя мало не згоріла у власному домі, поки її мати спала п’яна. Через несправну розетку спалахнула хата багатодітної родини у селі Кудлаї Вінницької області, передає dilo.net.ua.

Вогонь побачив випадковий свідок, який кинувся вибивати вікна. У диму знайшли напівпритомну від алкоголю жінку та її п’ятирічного сина. А потім з’ясувалося, що десь удома є ще менша дитина.

Вона стоїть неадекватна, питаю її, де діти. Вона каже, що одні в школі. Я питаю, де ще? Дивлюся, одна боса стоїть.

Місцевий житель Іван Мандо першим побачив полум’я, коли проїздив повз будинок. Чоловік забіг всередину і одразу побачив нетверезу господиню.

«Вона стоїть неадекватна, питаю її, де діти. Вона каже, що одні в школі. Я питаю, де ще? Дивлюся, одна боса стоїть», – згадує селянин. Він вивів з вогню жінку і її сина. Проте, як з’ясувалося пізніше, у будинку залишалася ще одна дитина – найменша Настя.

Врятував чотирирічну дівчинку старший брат Дмитро, він саме повертався додому з навчання. Хлопець ще з вулиці побачив дим, тож відразу вбіг до палаючої хати і виніс маленьку сестру. Дітей госпіталізували.

«Дівчинка була у важкому стані, в комі, непритомна. Опіки передньої поверхні стегон, до 8%, і три опіки щоки лівої. Також отруєння продуктами горіння», – каже заввідділенням інтенсивної терапії Погребищенської ЦРЛ Петро Зозуля.

5-річний Максимко постраждав менше. Опіки у хлопця незначні, але медики зафіксували отруєння димом і те, що дитина була недоглянута. «Мили, стригли, годували, приводили до порядку, чого не робить вдома мама», – ділиться педіатриня Тамара Шульгань.

Читайте також: Вдень вчителює, а вночі грабує: зразковий вчитель виявився злочинцем (Відео).

Загалом в родині – п’ятеро дітей, але на момент пожежі вдома з мамою були лише найменші – Настя та Максим.

«Я проводив освідування, було 1.68 проміля алкоголя, друга ступінь сп’яніння. Вона не орієнтована була, не розуміла, де перебуває», – додає Зозуля.

Навіть нині, за дві доби після пожежі, 36-річна Катерина хитається і губиться в словах. Каже, через несправну проводку згоріло все, навіть документи. «Розетка постійно плавилася, десь від неї відпало і зайнялася ковдра», – твердить жінка.

У поліції проти неї відкрили кримінальне провадження за злісне невиконання батьківських обов’язків. Санкція статті передбачає обмеження або позбавлення волі на строк від 2 років. Правоохоронці додали, що звертатимуться щодо позбавлення батьківських прав.

Сільський староста стверджує, що підозрювана п’є вже кілька років. «Родина неблагонадійна, перебувала на обліку. Батько відмовився, знайшов іншу сім’ю, але щомісяця біля семи тисяч гривень перераховував. Рідня возила жінку кодувати», – розповідає Валентин Лесик.

Максимко за кілька днів повністю одужає, а на Настю чекають операції. Виписувати дітей нікуди – їхня хата досі тліє. Мати зі старшими дітьми поки оселилася в сусідній порожній будівлі, туди небайдужі цілим селом несуть речі та продукти.

Поки соцслужби та поліція вирішують долю дітей, рятувальники номінували 16-річного Дмитра, який витяг з полум’я свою меншу сестричку, на премію герой-рятувальник року.

Telegram Channel