Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У МОЗ розказали, як довго діятиме імунітет після щеплення від COVID-19

Вакцинуватимуть на добровільних засадах.

Фото coinformatiquesolutions.com.

У МОЗ розказали, як довго діятиме імунітет після щеплення від COVID-19

У проєкті бюджетної декларації, який профільне Міністерство подало Міністерству фінансів, вже передбачено необхідну суму для закупівлі вакцини від коронавірусної хвороби на 2022 рік

Імунітет після щеплення вакциною від коронавірусної хвороби COVID-19 діятиме щонайменше 12 місяців.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу в Києві.

Імунітет після щеплення вакциною від коронавірусної хвороби COVID-19 діятиме щонайменше 12 місяців.

«На даному етапі в державному бюджеті передбачено 3,9 млрд гривень для закупівлі вакцини, щоб безкоштовно, добровільно вакцинувати людей від коронавірусної хвороби», - заявив він.

«За нашою інформацією, як мінімум 12 місяців після щеплення повинен бути імунітет, якщо не відбудеться жодної мутації (коронавірусу - УНІАН), яка не була передбачена до цього», – зазначив Ляшко.

Головний санлікар також додав, що в проекті бюджетної декларації, який МОЗ подав Міністерству фінансів, вже передбачено необхідну суму для закупівлі вакцини від коронавірусної хвороби на 2022 рік.

Вакцинація від COVID-19 в Україні: 

22 лютого Міністерство охорони здоров’я зареєструвало вакцину від COVID-19 Oxford/AstraZeneca (торговельна назва CoviShield) для екстреного медичного застосування.

Вакцина розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Вакцину для екстреного застосування схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія.

Читайте також: Вакцина Oxford/AstraZeneca прибула в Україну

23 лютого, в Україну прибула перша партія вакцини CoviShield.

Telegram Channel