Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Володимирчани пересядуть на велосипеди?

Бажаючих сісти на велосипеди тепер немало.

Фото з відкритих джерел.

Володимирчани пересядуть на велосипеди?

У Володимирі-Волинському на вулиці Устилузькій облаштують тротуари для пішоходів та велосипедні доріжки.

Як повідомив на одному з брифінгів Володимир – Волинський міський голова Ігор Пальонка, наразі розробляється проєктно-кошторисна документація, однак вже відомо про облаштування велосипедних доріжок на тротуарах Устилузької вулиці. Зокрема, їх розташують орієнтовно від магазину «Наш край» і вздовж вулиці по лівій стороні.          

Проєктом Євросоюзу, завдяки якому ремонтують дорогу по вулиці Устилузькій, що в княжому місті,  не передбачено кошти на облаштування там тротуарів. Це потрібно буде зробити за кошти міського бюджету. Як повідомив на одному з брифінгів Володимир – Волинський міський голова Ігор Пальонка, наразі розробляється проєктно-кошторисна документація, однак вже відомо про облаштування велосипедних доріжок на тротуарах Устилузької вулиці. Зокрема, їх розташують орієнтовно від магазину «Наш край» і вздовж вулиці по лівій стороні.

Як повідомив на одному з брифінгів Володимир – Волинський міський голова Ігор Пальонка, наразі розробляється проєктно-кошторисна документація, однак вже відомо про облаштування велосипедних доріжок на тротуарах Устилузької вулиці.     

А от на вулиці Луцькій, згідно з проєктом, який розробляли ще минулого року, на жаль,  велосипедні доріжки не передбачені. Там  лише від залізничного переїзду до ЗОШ№5 планують зробити тротуари.

З огляду на те, що з кожним роком велосипед стає все більш популярним транспортом в Україні, Володимир – Волинський, який набув статус нового укрупненого районного центру, мав би й надалі дбати про комфортні умови для любителів цього двоколісного транспорту. Тим більше, що в програмі діяльності новоствореного  комунального підприємства «Туристично-інформаційний центр Володимир-Волинської міської ради» передбачений розвиток велотуризму.

Роксолана ВИШНЕВИЧ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel