Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Рівному в ПрикарпатЗахідтранс працюють НАБУ та СБУ

Правоохоронним органам дали завдання з'ясувати, за яких обставин державна власність опинилася в приватних руках.

Фото suspilne.media.

У Рівному в ПрикарпатЗахідтранс працюють НАБУ та СБУ

Повертають державі

У Рівному в адмінбудівлі ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс», що на вулиці Котляревського, сьогодні проводять процесуальні дії працівники НАБУ у супроводі СБУ. Про це Суспільному стало відомо від кількох джерел. Журналісти знаходяться на місці та намагаються дізнатись деталі.

В адмінбудівлі ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс», що на вулиці Котляревського, сьогодні проводять процесуальні дії працівники НАБУ у супроводі СБУ.

На офіційному сайті Ради національної безпеки та оборони йдеться, що 19-го лютого під час засідання, на якому головував Президент України, прийняли ряд рішень «З метою нейтралізації загроз енергетичній безпеці.»

У інформації згадано рішення РНБО ще від травня 2015-го року, яке ввів у дію на той час президент Порошенко. Ним Кабміну доручили «вжити необхідних заходів до збереження та експлуатації частини нафтопродуктопроводів загальною довжиною 1433 км, що проходять через територію України.»

Зокрема, Кабмін мав невідкладно визначити центральний орган виконавчої влади, який відповідатиме за збереження та експлуатацію частини нафтопродуктопроводів Самара – Західний напрямок і Грозний – Армавір – Трудова, а також вжити заходів до забезпечення захисту економічних інтересів держави.

«Але протягом п’яти років уряд не забезпечив належний захист майнових інтересів держави та доведення у судах різних інстанцій права держави Україна на володіння та користування частиною нафтопродуктопроводів. Внаслідок цього державна власність опинилася в руках двох власників з іноземною реєстрацією, але афілійованих з двома громадянами України», – цитує пресслужба секретаря РНБО Олексія Данілова.

На сайті РНБО йдеться, що, згідно з законом, «магістральний трубопровідний транспорт має важливе народногосподарське та оборонне значення і є державною власністю України.» Відтак, РНБО ухвалила рішення «про вжиття невідкладних заходів до повернення державного майна народу України.»

На порталі «Цензор.НЕТ» йдеться, що секретар РНБО Данілов уточнив, що йдеться про нафтопровід «ПрикарпатЗахідтранс».

Крім того, правоохоронним органам дали завдання з'ясувати, за яких обставин державна власність опинилася в приватних руках.

За даними видань «Укрінформ» та «Цензор.НЕТ», одну з компаній, яка обслуговує нафтопровід, пов'язують із Віктором Медведчуком, проти якого нещодавно застосували санкції. СБУ веде кримінальне провадження за статтею «фінансування тероризму».

22-го лютого на сайті «ПрикарпатЗахідтрансу» з'явилась позиція щодо рішення РНБО, там назвали намір повернути підприємство у державну власність спробою захоплення.

«Ми відновили зруйнований об’єкт, який простоював, не дали розкрасти паливо і розпиляти майно на металобрухт. Ми забезпечуємо гідною зарплатнею і засобами для існування тисячі сімей. Ми дотримуємося закону. Спроби незаконного захоплення підприємства несуть загрозу не тільки власності іноземних інвесторів, зростання соціальної напруженості в регіонах, а й безпеки для населення України, оскільки екологічна безпека є найважливішим фактором при експлуатації трубопроводів і нафтобаз», - йдеться в повідомленні.

У «ПрикарпатЗахідтранс» зазначили, що «всіма доступними засобами захищатимуть підприємство від рейдерського захоплення під гаслом «справедливої більшовицької» націоналізації.»

У «ПрикарпатЗахідтранс» зазначили, що «всіма доступними засобами захищатимуть підприємство від рейдерського захоплення під гаслом «справедливої більшовицької» націоналізації.»

Читайте також: Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції щодо Медведчука

Інформація доповнюється журналістами Суспільного.

Telegram Channel