Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Львові під Галицьким судом відбулася акція на підтримку Софії Федини та Марусі Звіробій-Біленької

«Саме президент Зеленський сьогодні особисто відповідає за маховик репресій розворотних в Україні».

Фото ЄС.

У Львові під Галицьким судом відбулася акція на підтримку Софії Федини та Марусі Звіробій-Біленької

Акція на підтримку народної депутатки з «Європейської Солідарності» Софії Федини та кандидатки у народні депутати у 87 окрузі Марусі Звіробій-Біленької відбувається у Львові біля Галицького суду. Сьогодні там відбувається засідання за заявою «потерпілого» президента Володимира Зеленського

Учасники акції, які представляють різні політичні сили та громадські організації, закликають владу припинити політичні переслідування представників опозиції, ветеранів, волонтерів та активістів.

 

  «Ви чудово знаєте про цю абсурдну справу, в якій «потерпілий»  увигляді нашого президента Зеленського судиться з двома дівчатами, які насправді є потужними патріотками, борцями за Україну, за майбутнє нашої держави. Які насправді винні тільки в одному – в тому, що вони називають речі своїми іменами, що вони не ховаються і не ховають голову в пісок, роблячи вигляд, що в нас нібито немає війни, що не стріляють на сході, що в нас не вбивають наших героїв. Ви чудово знаєте, що у нас, на жаль, з початку року вже 13 українських вояків було вбито на сході нашої держави», – сказав народний депутат Олексій Гончаренко.

Ви чудово знаєте про цю абсурдну справу, в якій «потерпілий» у вигляді нашого президента Зеленського судиться з двома дівчатами, які насправді є потужними патріотками, борцями за Україну, за майбутнє нашої держави.

«Кожен з нас з вами зараз боронить свій фронт. Є фронт там на сході. Є фронт інформаційний, дипломатичний. А є той фронт, на який зараз прийшли ви. Фронт політичний, де ми захищаємо майбутнє нашої держави», – наголосив Гончаренко.

«Я хочу подякувати усім, хто сьогодні прийшов під суд. Влада вже насправді переступила червоні лінії, бо ця влада давно вже є частиною великої Російської імперії. Єдине, чого боїться влада – це українці. Команда президента боїться патріотів, бо вони готові у будь-який момент боронити нашу землю» , – говорить народний депутат Олег Синютка.

«Сьогодні нас судять за те, що ми сказали, що відводити війська не можна і ми бачимо вже півтора роки, що цього категорично не можна робити. Але що більше вибирати президентом чотириразового уклоніста, який ненавидить Україну і зневажає український народ, теж не можна було. Сьогодні ми могли би багато говорити про нашу конкретну справу. Але насправді сьогодні треба говорити про репресивно-тоталітарну машину, яку запустив Володимир Зеленський. Саме він повернув Портнова в Україну. Саме він дозволив Медведчуку обратися у Верховну Раду закривши проти нього кримінальну справу за державну зраду. Саме Зеленський притягнув сюди усі ригівську януковичевську нечість поназначавши їх зокрема на високі посади в ДБР, ГПУ, СБУ і Офісі Президента. Саме президент Зеленський сьогодні особисто відповідає за маховик репресій розворотних в Україні. Сьогодні ми можемо цьому всьому протиставити єдину сильну зброю – нашу єдність», – говорить Софія Федина.

Сьогодні ми могли би багато говорити про нашу конкретну справу. Але насправді сьогодні треба говорити про репресивно-тоталітарну машину, яку запустив Володимир Зеленський.

«Ми сьогодні маємо владу, яка централізовано розпочала переслідування майданівців, ветеранів, волонтерів діючих військовослужбовців та активістів. Так, сьогодні ми говоримо «Волю Андрію Антоненко, Юлії Кузьменко і Яні Дугарь!» Так, ми говоримо «Волю Стерненку!» Так, ми говоримо «Волю Вікторії Фотуні!» Так, ми говоримо стоп репресіям Тетяни Чорновол, Сергія Пояркова, Андрія Парубія, Володимира В’ятровича, Петра Порошенка, Сашка Погребиського, Ігоря Солоненка в якого позавчора ДБР вночі робило обшуки за статею по Майдану і багатьох інших. Ми сьогодні просимо усі державницькі середовища вийти єдиним фронтом проти московської плісняви і зарази», – закликала Федина.

 

 «Ми пам’ятаємо, що кілька категорій громадян нашої держави утримали лінію фронту на Донбасі і війна не пішла далі. Той хто зупинив Путіна – це добровольці, волонтери і майданівці. Що ми бачимо зараз? Кого саджають за грати і на кого заводять кримінальні справи? На добровольців, волонтерів і майданівців. Це означає, що робота з захоплення цієї держави Росією буде продовжуватися. А задача тієї влади, яка зараз прийшла – прибрати тих, хто знову стане на захист цієї держави», – говорить Маруся Звіробій-Біленька.

«Першими мають сісти Портнов, Медведчук – не санкції на нього вводити. Кримінальні справи мають бути на сього заведені, він за Стуса ще нам винен. Має сидіти Єрмак, Татаров, Козак. Тому що це ті люди, які послаблюють тил настільки, щоб його легше було завоювати з фронту. Ми маємо бути мудрими, мислити державницькими категоріями. Держава понад усе», – наголошує Маруся Звіробій-Біленька.

Читайте також Настрій – бойовий: кандидатка від «Євросолідарності» дитячий кардіохірург Юлія Кузьменко подала документи у ЦВК.

«Я ходжу на акції під суди, на акції проти капітуляції, проти реваншу, проти ручних судів, на акції на підтримку наших активістів і патріотів.Чому я це роблю? Чому я виходжу в будь-яку погоду захищати та підтримувати когось або навпаки протистояти майже незнайомим мені людям? Бо я відчуваю дику несправедливість, бо я не можу інакше. Ми і є основа нашої країни, наше громадянське суспільство. Але це одна сторона, а є ще друга сторона, їх насправді багато різних. Це і відверті вороги України, які хочуть знищити нас, це і просто егоїсти, яким байдуже на інших і вони діють тільки в своїх інтересах, нехтуючи не тільки  інтересом інших людей, але навіть і чужим життям. Є просто дурні, які ведуться на закиди попередніх груп. І вони всі проти нас, бо ми їм заважаємо. Заважаємо досягти своєї мети, заважаємо знищити нашу країну, ми змушуємо їх зупиняти свої «хотелки», змушуємо їх робити хоч щось для України. Боротися проти них важко, я це знаю. Але ми не можемо зупинитися, ми мусимо продовжувати цю боротьбу, цю війну. Одні наші люди воюють на Сході проти руського миру, інші тут проти системи. Нам нема куди відступати, ми маєм завершити цю війну нашою перемогою», – говорить активістка, очільниця львівського осередку партії «Демократична сокира» Анна Бару.

Судове засідання у справі проти Софії Федини та Марусі Звіробій-Біленської перенесли на 8 квітня, оскільки ні прокурори, ні потерпілий Володимир Зеленський у суді не з’явилися.

Джерело: Європейська солідарність.
Telegram Channel