Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Волині хвору жінку візьмуть під варту і судитимуть

Адвокати стверджують, що жінка перебуває у медзакладі.

Фото Pixabay.

На Волині хвору жінку візьмуть під варту і судитимуть

Прокурор подав до Ковельського міськрайонного суду клопотання про дозвіл на затримання та взяття під варту уродженки Донецької області, пенсіонерки Валентини Григориченко, яка обвинувачується у злочині, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України

Ще 8 листопада 2018 року вона була викрита під час надання у приміщенні Ковельської місцевої прокуратури 15 тисяч гривень процесуальному прокурору за вирішення питання про перекваліфікацію вчиненого її родичем злочину на менш тяжкий. Про це пише Ковель медіа.

Про пропозицію надання хабаря прокурор повідомив своє керівництво, відтак правопорушницю затримали в момент вчинення злочину.

Підзахисна хворіє і у 2020 році п’ять разів лікувалась стаціонарно; в даний час перебуває на стаціонарному лікуванні, про що повідомляла суду та надавала підтвердження.

На засіданні суду 22 лютого цього року представник прокуратури заявив, що обвинувачена неодноразово не з’являлась у суд, хоча належно повідомлялась, оголошувалась у розшук, до неї застосовувався привід, однак, безрезультатно. Виникла необхідність у затриманні з тим, щоб забезпечити її участь у судовому засіданні.

Адвокатка жінки заперечила, сказала, що її підзахисна хворіє і у 2020 році п’ять разів лікувалась стаціонарно; в даний час перебуває на стаціонарному лікуванні, про що повідомляла суду та надавала підтвердження лікування. Мовляв, у розпорядженні сторін є відомості про поважність неявки.

Читайте також: Ажіотаж і черги: горохівчани зібралися на довгоочікуване відкриття.

Суд врахував той факт, що Валентина Григориченко, дійсно, вказувала суду про місце свого фактичного проживання у місті Ковелі, за яким, однак, судових повісток у подальшому не отримувала та де її виявлено поліцією не було. Також вона має визначене місце проживання у іншій області, де отримала судову повістку, однак у суд не з’явилась і про причини неявки суду не повідомила.

Заяву адвокатки про поважність неприбуття підзахисної суд вважає голослівним, так як не надано таких відомостей.

Суддя Ірина Логвинюк клопотання прокурора задовольнила і надала дозвіл на затримання обвинуваченої та застосування щодо неї запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Telegram Channel