Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Борщ увійшов до двадцятки найсмачніших супів світу за версією CNN

«Шматки ніжного буряка плавають у яскраво-червоному бульйоні для супу», – написали про нашу страву.

Фото 24 каналу.

Борщ увійшов до двадцятки найсмачніших супів світу за версією CNN

У рейтингу 20 найсмачніших супів світу за версією CNN зазначили, що українську страву іноді зараховують і до російської кухні

Український борщ потрапив до списку 20 найсмачніших супів у світі. Про це повідомляють у рейтингу CNN,  опублікованому 27 лютого, передає видання «Гордон».

У виданні зазначили, що українську страву іноді зараховують і до російської кухні, стосовно цього твердження активно сперечаються. Вони підкреслили, що український борщ – це «не звичайний буряковий суп», зазначивши, що «шматки ніжного буряка плавають у яскраво-червоному бульйоні для супу, який так люблять в Україні й у всій Східній Європі». Борщ часто приправляють ложкою сметани.

Вони підкреслили, що український борщ – це «не звичайний буряковий суп», зазначивши, що «шматки ніжного буряка плавають у яскраво-червоному бульйоні для супу, який так люблять в Україні й у всій Східній Європі

CNN нагадало, що українські кухарі організували кампанію, метою якої є занесення борщу до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

До переліку, зокрема, потрапили нігерійський банга, іспанський гаспачо, французький буябес, грузинський харчо, гамбо зі США і в'єтнамський суп фо.

6 жовтня Мінкульт України повідомляв, що приготування українського борщу увійде до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини країни.

Читайте також: Фруктовий плов, запіканка, шніцель: учні волинської школи харчуються за новим меню, яке розробив відомий кулінарний експерт (Фото)

Борщ – традиційний суп української кухні. Його різновиди готують у Білорусі, Росії, Молдові, Польщі та Литві.

Telegram Channel