Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Рівненщині рецидивіст з 25-літнім стажем задушив стареньку родичку і перевернув хату в пошуках наживи (Фото)

Душогуба затримали у столиці.

Фото: Поліція Рівненської області.

На Рівненщині рецидивіст з 25-літнім стажем задушив стареньку родичку і перевернув хату в пошуках наживи (Фото)

Поліцейські оперативно розкрили зухвале вбивство пенсіонерки

26 лютого до поліції подзвонила донька, що вона виявила 82-річну матір — жительку міста Костопіль на підлозі біля ліжка без ознак життя, а в будинку все перекинуто. 

На місце події виїхала слідчо-оперативна група відділення поліції  № 2 (м. Костопіль) із керівництвом та СОГ Головного управління поліції. 

Попередньо поліцейські встановили, що невідома особа розбила віконне скло та проникла до будинку пенсіонерки. У пошуках наживи невідомий спричинив власниці тілесні ушкодження. Відповідно до лікарського свідоцтва смерть жінки настала внаслідок механічної асфіксії від перекриття органів дихання. Чи вдалося заволодіти майном, поліцейські наразі встановлюють. 

Ним виявився 43-річний племінник загиблої, який в цілому відсидів у місцях позбавлення волі орієнтовно 25 років.

У результаті злагоджених та професійних дій всіх оперативних служб та слідчих підрозділів Рівненщини поліцейським вдалося вийти на слід зловмисника. 

 

Ним виявився 43-річний племінник загиблої, який в цілому відсидів у місцях позбавлення волі орієнтовно 25 років. Зокрема, востаннє звільнився за вчинення умисного вбивства з корисливих мотивів у 2018 році.

Правоохоронці також з’ясували, що зловмисник у Костополі вчинив крадіжку із проникненням у приміщення та з 2019 році почав переховуватися від слідства. Крадія розшукали у Києві та доставили до Костопільського суду, який призначив покарання у виді однорічного іспитового строку. 

Втім, через кілька тижнів зловмисник знову вчинив злочин: намагаючись збагатитись, позбавив життя тітки. 

 

 Убивцю вдалося розшукати оперативникам у столиці. 

Читайте такожВ Україні кількість смертей від Covid наблизилась до 26 тисяч

Вирішується питання про повідомлення 43-річному чоловіку про підозру у вчиненні злочину, передбаченого пунктами 6 та 13 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисного вбивства, вчинене з корисливих мотивів та особою, яка раніше вчинила умисне вбивство) та частини 4 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, спрямований на заволодіння майном).

 

 Максимальне покарання, яке загрожує душогубу — довічне позбавлення волі.  

Джерело: Відділ комунікації поліції Рівненської області 
Telegram Channel