Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Через щільний графік зміг вибратися лише у вихідний: столичний хірург з волинськими медиками рятували слух маленьким пацієнтам

У Луцьку кваліфіковано рятують слух маленьким пацієнтам.

Фото зі сайту «Волинські новини».

Через щільний графік зміг вибратися лише у вихідний: столичний хірург з волинськими медиками рятували слух маленьким пацієнтам

У суботу, 20 лютого 2021 року в операційній обласної дитячої клінічної лікарні, структурного підрозділу КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства», до самого вечора тривала робота отохірургів. Цього дня у співпраці з київським колегою – отоларингологом вищої кваліфікаційної категорії, отохірургом, який спеціалізується на мікрохірургії вуха, Павлом Нечипоренком волинські лікарі оперували пацієнтів медзакладу

Цього дня проводились сануючі операції хворим з хронічними отитами та складні слуховідновлюючі оперативні втручання. Вихідний день вибраний по причині щільного графіка роботи П.В. Нечипоренка у Києві. Про це інформують на фейсбук-сторінці Волинської обласної дитячої клінічної лікарні.

Проведені втручання з приводу видалення холестеатоми – пухлиноподібного утвору, який є загрозливим не тільки для здоров’я, а й для життя пацієнта, адже розростаючись, руйнує сусідні тканини, кістку, може проростати до мозкових оболонок, поширюватися в мозок і руйнувати велику судину головного мозку – сигмоподібний синус, потрапляти ближче до мозочка, до основи мозку. Завдання хірургів – запобігти цим ускладненням та ефективно провести слухопокращувальну операцію. Ці операції здійснюються в 1 або 2 етапи і дозволяють зберегти слух.

Можливість таких «ювелірних» хірургічних втручань створена благодійницею - Рітою Лімротт з Німеччини, завдяки якій в ЛОР операційній наявні сучасні операційні мікроскопи, бор-машини, бори з алмазним напиленням, які дозволяють якісніше й менш травматично виконувати роботу, система для моніторингу лицевого нерву, інструменти для мікрохірургії вуха.

Можливість таких «ювелірних» хірургічних втручань створена благодійницею - Рітою Лімротт з Німеччини, завдяки якій в ЛОР операційній наявні сучасні операційні мікроскопи, бор-машини, бори з алмазним напиленням, які дозволяють якісніше й менш травматично виконувати роботу, система для моніторингу лицевого нерву, інструменти для мікрохірургії вуха. Зокрема не всі сучасні клініки мають систему моніторингу лицевого нерву який точно контролює залягання лицевого нерву і сигналізує хірургу про наближення до нього в ході оперативного втручання, що убезпечує його від пошкодження та знімає ризики парезу половини обличчя.

Читайте такожУ Нововолинську 10-річна дитина потрапила в реанімацію через отруєння чадним газом

Завдяки командній роботі, професіоналізму анестезіологів та хірургів, надсучасній медичній апаратурі, в обласній дитячій лікарні забезпечується проведення довготривалих наркозів при складних оперативних втручаннях, а після операції прооперовані діти певний час перебувають в спеціально обладнаній післяопераційній палаті під кваліфікованим наглядом лікарів.

Telegram Channel