Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Поліцейські відкрили провадження через допис у Facebook про собаче лайно

Чоловіка звинувачують у публічних закликах жорстокого поводження з тваринами.

Фото УНІАН.

Поліцейські відкрили провадження через допис у Facebook про собаче лайно

Чоловік розкритикував власників псів, які не прибирають фекалії за своїми собаками і розповів історію про те, як його знайомий прозкидав на дитячих майданчиках собачий корм із проносним засобом

Йдеться про допис юриста Романа Верхоляка від 27 лютого, де він розповідає, що познайомися з чоловіком, який розкидає на дитячих майданчиках і стадіонах перемішаний з проносним засобом собачий корм. За словами Романа Верхоляка, таким чином чоловік хоче, щоб власники тварин відчули, як почувають себе відвідувач дитмайданчиків і стадіонів через неприбрані собачі фекалії. У цьому ж дописі Роман Верхоляк написав, що батькам з іншим районів варто «взяти на озброєння таку методику». Про це пише Zaxid.net.

На допис Романа Верхоляка активно відреагувала частина спільноти львівських собачників, заявляючи, що чоловік закликає до жорстокості щодо тварин. Наступного дня у прес-службі поліції Львівщини повідомили, що 27 лютого поліцейські побачили допис Романа Верхоляка і виявили у ньому «публічні заклики жорстокого поводження з тваринами». За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.299 (жорстоке поводження з тваринами) ККУ.

Чоловік пояснив, що не мав наміру жорстоко поводитись із тваринами.

Зранку 28 лютого допис Романа Верхоляка заблокував Facebook. Чоловік пояснив, що не мав наміру жорстоко поводитись із тваринами. Покарання за цією статею – від 1700 до 51 000 грн або або арешт до шести місяців чи обмеження волі до трьох років.

«Вчора я гуляв зі своєю 3-річною донькою у районі. Ми зустріли чоловіка, який гуляв з сином. Коли ми були на стадіоні на вул. Чигиринській, там не було де пройти – усе було в собачому лайні. Я сказав йому, що мене дістали собачники і розповів про свій досвід, як людей за це штрафують за кордоном. І цей чоловік розповів мені історію, що він чи купив, чи має намір купити собачий корм і змішати його з проносним і порозсипати на футбольних і дитячих майданчиках. Він також розповідав, що просив людей прибрати за собаками, але вони розвертались і не звертали увагу. Тому він не бачить іншого виходу, щоб вони відчули, що це таке, у себе вдома», – розповів Роман Верхоляк.

Читайте також: Собака притягнула людську ногу на подвір'я селян.

За словами Романа Верхоляка, після публікації допису з описом цієї історії, він отримав кілька погроз від невідомих йому людей, а одна із власниць собак почала звинувачувати його в отруєнні невідомого собаки.

«Я вирішив всю цю ситуацію описати, і повідомив, що вважаю, що іншим батькам варто взяти до уваги таку методику попередження собачників. Мене також відверто це дістало. Коли ми намагались зробити на стадіоні снігову бабу, катаєш кулю, підіймаєш її – і твоя рука в лайні. Того ж дня мені написала жінка, яка почала звинувачувати мене в отруєнні собаки. Сьогодні зранку я прокинувся «сихівським живодером», хоча живу у Шевченківському районі», – розповів Роман Верхоляк.

Нагадаємо, на безлюдній трасі породиста собака сама застрибнула в машину патрульних.

Він заявив, що поки поліція не викликала його на допит у цій справі. «Для мене, відверто кажучи, залишається загадкою, де в моєму пості був заклик до жорстокого поводження з тваринами», – сказав Роман Верхоляк.

Telegram Channel