Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Турійщині навіть у селах святкували річницю Лесі Українки (Відео, фото)

Аматорський колектив «Радованка» підготував односельцям гроно музичних та поетичних номерів.

Фото Інни Мірчук.

На Турійщині навіть у селах святкували річницю Лесі Українки (Відео, фото)

На літературно-музичний захід, присвячений річниці народження Лесі Українки, зібралася радовичівська сільська громада

Місцевий аматорський колектив «Радованка» підготував односельцям гроно музичних та поетичних номерів. І кожен з них був пронизаний Лесиним словом, спогадом про нашу талановиту землячку, оспівуванням краси Волинського краю, любов до якого завжди теплим вогником горів у глибині серця Лесі й надихав у творчості.

відео

 

Поезія Лесі звучала у різних варіаціях: під звуки акордеону і піаніно, на яких віртуозно грав Микола Романчук, у многолоссі вокального гурту і сольно, з уст дорослих і ще зовсім юних декламаторів.

А поміж тим піднесений настрій доповнювали віршовані рядки ведучих Світлани Шворак і Валерія Фейдака. 

 

Сторінки життєпису сім'ї Косачів «прогорнула» бібліотекар радовичівської книгозбірні Світлана Лукашук. На тлі виставки світлин вона коротко оповіла про батьків Лесі, її братів і сестер, їхні такі різні долі. Розповідь зацікавлювала, бо була без нашарування радянських стереотипів, які нам нав'язували про Лесю Українку та її сім'ю протягом десятків років.

Реклама Google

За хвилини гарного настрою, творчої і піднесеної атмосфери, повну віддачу аматорам радовичівського закладу культури і від себе особисто, і від імені глядачів дякували настоятель місцевого храму отець Володимир, турійський селищний голова Олексій Безсмертний, керівники галузі культури Турійщини Інна Мірчук та Андрій Полячук, підприємець Володимир Данилюк. Крім теплих слів, в дарунок радовичівським артистам були ще гучні оплески та квіти.

 

Приємною новизною цього творчого заходу стало те, що для поціновувачів мистецтва, які не змогли бути присутніми, велася відеотрансляція. І як було озвучено, це стане традиційним моментом у роботі культпрацівників Турійщини.

Ірина КОВАЛЬЧУК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel