Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Місцеве самоврядування Волині «за» збільшення для громад податку з доходів фізосіб  до 80%

Сьогодні в громадах залишається 60% податку, й посадовці наголошують, що цього мало.

Фото АМУ.

Місцеве самоврядування Волині «за» збільшення для громад податку з доходів фізосіб до 80%

Проблему неспіврозмірності значної кількості повноважень і доходів піднімали на засіданні Ради розвитку громад

Голови українських громад закликали керівництво держави збільшити відсоток зарахування ПДФО до місцевих бюджетів. Цей заклик – однин із основних меседжів, які мери міст Тернопіль, Маріуполь та Золотоноша та луцький міський голова від імені правління Асоціації міст України озвучили на засідання Ради розвитку громад та територій. Про це інформує Волинське регіональне відділення Асоціації міст України.

Як відомо цей захід, одним із ініціаторів якого була Асоціація міст України, проходив під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

Волинське самоврядування на засіданні представляли голова Волиньради Григорій Недопад, Луцький міський голова, Голова Волинського РВ Асоціації міст України, член правління АМУ, Ігор Поліщук та інші очільники громад-членів Асоціації в області.

Під час засідання Ради розвитку громад та територій обговорили чимало важливих для місцевого самоврядування питань. Один із ключових меседжів до керівництва держави – збільшення відсотка ПДФО, який лишається у місцевих бюджетах, щоб громади мали ресурси для розвитку і «велике будівництво увірвалося в українські міста».

Один із ключових меседжів до керівництва держави – збільшення відсотка ПДФО, який лишається у місцевих бюджетах, щоб громади мали ресурси для розвитку і «велике будівництво увірвалося в українські міста».

Підтримує цю позицію Правління АМУ і мер Луцька Ігор Поліщук, а свідчення цього коментар, який він озвучив у своєму традиційному «Підсумку тижня» на фейсбук-сторінці.

«На цьому засіданні найбільш актуальним було питання збільшення відсотку податку з доходів фізичних осіб, який залишатиметься в місцевих громадах. Нагадаю, що сьогодні залишається 60% ПДФО і міські голови, присутні на засіданні, порушували питання щодо збільшення частки ПДФО в місцеві бюджети до 80%, щоб громади могли ефективніше працювати і швидше вирішувати ті проблеми, що накопичилися за десятиріччя», – зазначив у відеокоментарі Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Читайте також: АМУ закликає швидше ухвалити закон, який вирішить і проблеми волинських громад

До речі, нагадаємо, що секторальна стратегія «Місцеві фінанси», розроблена Асоціацією міст України в рамках проєкту «ПУЛЬС» та схвалена Правлінням АМУ, передбачає збільшення частки зарахування ПДФО до місцевих бюджетів саме до 80%.

 

Telegram Channel