Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Рівне приймало Чемпіонат України з більярду

У Чемпіонаті України брало участь 122 більярдисти, сорок з них – представники з Рівненщини.

Фото Суспільне.

Рівне приймало Чемпіонат України з більярду

Вперше за сім років у Рівному пройшов Чемпіонат України з більярду у дисципліні «Комбінована піраміда». Гра відбулась у клубі «Глобус»

У чемпіонаті бере участь понад сотня більярдистів з усієї України, третина з них представляють Рівненщину. Позаду в учасників – два дні кваліфікації, пише Суспільне

«Полягає особливість в тім, що гра ведеться однією кулею до восьми забитих шарів. На заміну забитого битка забирається зі столу будь-яка куля, яку вважає гравець за потрібне і продовжує грати до наступної забитої кулі», – розповідає секретар Федерації спортивного більярду області Олег Галицький.

18-річний дубенчанин Захар Вознюк розповідає: має у житті два захоплення, це автівки та більярд. На Чемпіонаті України він один з кращих представників Рівненщини, адже є одним з двох, хто дійшов до 1/8 фіналу.

У Чемпіонаті України брало участь 122 більярдисти, сорок з них – представники з Рівненщини.

«Як для цього рівня, – а я перший раз на чемпіонаті України, – то дуже навіть непогано. Хоча образливо програв, вигравав 4:2 в Гоменюка Нікити. Дуже досвідчений спортсмен», – уточнює учасник чемпіонату України з більярду з Дубна Захар Вознюк.

У Чемпіонаті України брало участь 122 більярдисти, сорок з них – представники з Рівненщини.

«Я в більярді вже майже 17 років. Це треба виграти як мінімум чемпіонат області. От я виграв торік чемпіонат області і мені вдалося виконати Кандидата в майстри спорту. З топ-10 тут 3-4 є, а взагалі склад непоганий. Рибалко – майстер спорту міжнародного класу, Клестов непогану гру показує», – розповідає учасник Богдан Михальчук з Луцька.

Лучанин додає, що з невідомих причин багато сильних гравців не приїхало.

«В нас була велика перерва, понад п'ять років. Зараз плануємо відновити гарні традиції, повернути топзмагання в Рівне. На весь період карантину в нас не було жодного змагання, навіть Чемпіонату області. Рівень гравців впав значно. І тренування не були постійними, але ми потихеньку достойно з цього виходимо», – зазначає голова Федерації спортивного більярду області Микола Скоропад.

Також паралельно проходив чемпіонат серед жінок. Найкращою серед шести учасниць стала Анна Котляр з Києва.

Telegram Channel