Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Оборона понад усе! Як «Волинь» готується до «рестарту» сезону

Шанси «Хрестоносців» на вихід до УПЛ оцінюються досить високим коефіцієнтом.

Фото fcvolyn.net.

Оборона понад усе! Як «Волинь» готується до «рестарту» сезону

Луцька «Волинь» вже зовсім скоро розпочне другу частину сезону в українській Першій лізі, а наразі команда завершує підготовку до «рестарту»

Після того, як підопічні Василя Сачка завершили першу частину кампанії 2020/21 на сьомому місці в турнірній таблиці, шанси колективу з Луцька на вихід до елітного футбольного дивізіону залишилися посередніми. З одного боку – відставання від трійки лідерів, потрапляння до якої гарантує «квиток» до Прем’єр-ліги, не таке вже й велике – 4 очки, при тому, що у «Волині» на один зіграний матч менше, аніж у «Чорноморця», який йде третім. З іншого боку – календар другого кола буде дує насиченим для «Хрестоносців», і багато хто з експертів прогнозує, що команда з Луцька не витримає навантаження.

Залишаються обережними по відношенню до перспектив «Волині» і букмекерські аналітики, зокрема – експерти компанії 1хбет, яка вже давно працює з українським футболом в своїй лінії і чудово орієнтується у місцевих реаліях. І якщо скачати 1хБет у вигляді додатку на свій телефон, або будь-який інший пристрій, можна побачити, що шанси «Хрестоносців» на вихід до УПЛ оцінюються цим букмекером досить високим коефіцієнтом – 4.00. Що є лише 5-м показником вірогідності серед усіх бажаючих підвищитися в класі.

Можливо, експерти змінили б свою думку щодо шансів «Волині» навесні, проте клуб поки що не спішить давати аналітикам серйозні приводи для оптимізму. Трансферна кампанія взимку проводиться дуже пасивно, та і вибір місця для проведення зборів – сусідня Білорусь, дещо дивує. Хоча, з іншого боку, і видається логічним для декого з експертів – навряд чи футбольні поля в Україні навесні будуть тієї ж якості, що і газони в теплій Туреччині або Еміратах.

Надійні тили дуже не завадять «Волині» вже у першому матчі весни – проти прямого конкурента за вихід в УПЛ, одеського «Чорноморця».

Що окремо варто виділити у зимовій підготовці «Волині», так це класична ставка на оборону для команд, які тренує Василь Сачко. Ще у першій частині сезону захисний стиль луцького колективу впадав у вічі, а з матчів на зборах проти білоруських клубів, в яких «Хрестоносці» майже не пропускали голів, стає ще більш очевидно – команда спробує досягати результатів в Першій лізі саме за рахунок надійності редутів.

Відзначимо, що надійні тили дуже не завадять «Волині» вже у першому матчі весни – проти прямого конкурента за вихід в УПЛ, одеського «Чорноморця». Фаворитом цього поєдинку «Хрестоносці» точно не будуть, адже одесити і в турнірній таблиці знаходяться вище, і в останньому очному поєдинку влітку минулого року розгромили «Волинь» з рахунком 5:2.

При таких вихідних даних на перемогу «Волині» скоріше за все буде дуже високий коефіцієнт. Як свідчить огляд, любителям беттингу варто очікувати котирувань на рівні 4.50, а бо навіть 5.00. Тобто шанси луцької команди на перемогу будуть виражені приблизно у 20-25% вірогідності. І навіть нічия в такому випадку буде вважатися непоганим результатом для офіційного старту календарного року.

А от після виїзду в Одесу у Волині буде календар дещо простіший – матчі з «ВПК-Агро», тернопільською «Нивою» та «Миколаєвом», в яких команда Василя Сачка може цілком розраховувати на максимум очок. Особливо якщо до захисної надійності «Волинь» додасть ще трохи ефективності в атаці. З цим у першій частині сезону у «Хрестоносців» були серйозні труднощі.

Telegram Channel