Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Брудна компанія проти Порошенка: до витоку «плівок Медведчука-Суркова» причетний Офіс Зеленського

Порошенко неодноразово заявляв, що для звільнення полонених готовий був би «співпрацювати хоч з чортом лисим».

Фото Детектор медіа.

Брудна компанія проти Порошенка: до витоку «плівок Медведчука-Суркова» причетний Офіс Зеленського

«Європейська Солідарність» вважає, що до витоку «плівок Медведчука-Суркова» причетний заступник голови Офісу президента Андрій Смирнов

Про це йдеться у відповіді партії на запит «Детектора медіа». Публікуємо повний текст відповіді «Європейської Солідарності»:

«ЄС» вважає, що до витоку «плівок Медведчука-Суркова» причетний заступник голови Офісу президента Андрій Смирнов.

«Навряд чи справою Петра Порошенка є досліджувати справжність чи фейковість розмов російського військового злочинця Суркова і кума Путіна Медведчука. Втім, зрозуміло, що «Європейська Солідарність» провела власне розслідування щодо витоків цієї кампанії.

«ЄC» не цікавилася у автора публікації, як він отримав записи, оскільки знає і поважає право журналіста не розкривати джерел інформації. Але у партії є свої джерела, з яких  керівництву «Європейської Солідарності» відомо, що «запис розмов» зливав у ЗМІ заступник керівника Офісу Президента Андрій Смирнов. Де він взяв ці матеріали, незабаром теж буде повідомлене. Петро Порошенко, як відомо, підтримав ухвалу РНБО про застосування санкцій щодо Медведчука  як політичне рішення, яке відповідає національним інтересам. Однак, рішення РНБОУ Офіс Президента супроводжує брудною кампанією проти Петра Порошенка. Комунікації між Порошенком та Медведчуком ніколи не були таємницею і протягом кількох років стосувалися головним чином звільнення українських заручників з російського полону.  Тому виглядають вкрай дивними потуги роздути сенсацію із загальновідомої інформації, в яких бере участь таке широке коло осіб, - від ботів і придворних блогерів до деяких міністрів, які дають інтерв’ю заради того, щоб зробити приємне для вуха головного телеглядача країни.

Варто нагадати, що функцію посередника Медведчуку було відведено рішенням лідерів країн Нормандського формату ще у червні 2014 року. Порошенко неодноразово заявляв, що для звільнення полонених готовий був би «співпрацювати хоч з чортом лисим». За кілька років вдалося провести кілька масштабних обмінів, завдяки яким додому повернулися сотні українців.  При цьому Порошенко не видав Росії ані Цемаха як ключового свідка злочину Кремля із збиття Боїнгу, ані «беркутів», що розстрілювали Майдан.

«Європейська Солідарність» вимагає негайних процесуальних дій щодо осіб, підозрюваних у тероризмі. Ми віримо правоохоронцям, що вони володіють реальними доказами терористичної та протиправної діяльності підсанкційних осіб. А коли так, то давно вже повинні пред’явити підозру і клопотати про обрання запобіжного заходу щодо осіб, які підозрюються у важкому злочині, за який санкції - надто м’яке покарання, ніби як посварити пальцем.

За відсутності ж зазначених процесуально-правових таких дій виникають підозри, що Офіс Президента переслідує якісь інші цілі, крім припинення діяльності в Україні п’ятої колони».

Читайте також «ЄС» вимагає негайно внести закон про колабораціонізм і ТСК по «вагнерівцях» до порядку денного – Геращенко.

«Детектора медіа» нагадує, що 25 лютого українське видання «Цензор.нет» оприлюднило семихвилинний аудіозапис розмови двох людей, голоси яких схожі на голоси Віктора Медведчука і Владислава Суркова. Розмова відбувається в кінці 2014 року. Двоє людей на плівках говорять про схеми постачання електроенергії на територію окупованого Росією Криму, а також обмін полоненими між Україною та проросійськими сепаратистами Донеччини та Луганщини. В розмові також згадують тодішнього президента Петра Порошенка.

Джерело: Детектор медіа.
Telegram Channel