Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Рівному оголосили підозру шпигунці з Донбасу. Жінку шукають

51-річній жінці вже повідомили про підозру у державній зраді та сприянні терористичній організації.

Фотоколаж Суспільне/СБУ.

У Рівному оголосили підозру шпигунці з Донбасу. Жінку шукають

Рівненські правоохоронці розшукують жительку Донецька за підозрою у державній зраді. Слідство встановило, що вона передавала дані про військові об'єкти російським спецслужбам, – повідомляють в обласній прокуратурі. Жінка ухиляється від правоохоронців, їй загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна

Цю справу Рівненській обласній прокуратурі доручив Офіс генпрокурора. 51-річній жінці вже повідомили про підозру у державній зраді та сприянні терористичній організації. Вона має громадянство України і є мешканкою міста Донецьк, повідомляє Суспільне.

Досудове розслідування встановило, що вона у 2017-му році разом з іншими особами створила та забезпечила функціонування мережі інформаторів.

«Учасники цієї мережі здійснювали збір даних щодо переміщення підрозділів та військової техніки Збройних сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів, задіяних у проведенні операції Об’єднаних сил (АТО) на території Донецької області», – повідомила речниця обласної прокуратури Оксана Жужельська.

51-річній жінці вже повідомили про підозру у державній зраді та сприянні терористичній організації.

Вона уточнила, що група займалася такою діяльністю заради підриву цілісності та обороноздатності України. Інформацію, яку збирала ймовірна шпигунка, передавали спецслужбам Російської Федерації. У РФ використовували її для обстрілів місць дислокації українських військових у Донецькій області.

Також речниця прокуратури зазначила, що слідчий суддя Рівненського міського суду ухвалив рішення про затримання підозрюваної та обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, адже вона ухиляється від досудового розслідування. Наразі жінка перебуває у розшуку.

Читайте також: У Рівному побили пішохода за те, що переходив дорогу у невстановленому місці.

Telegram Channel