Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Пішов із життя рівненський науковець і винахідник

Світла пам’ять!

Фото Рівне Вечірнє.

Пішов із життя рівненський науковець і винахідник

В’ячеслав Гаращенко був кандидатом технічних наук, Заслуженим винахідником України, лауреатом премії України в галузі науки, техніки і виробництва

Після довготривалої боротьби з онкологічним захворюванням помер доцент кафедри хімії та фізики НУВГП В’ячеслав Гаращенко.

Про це повідомили на сайті університету, передає Рівне Вечірнє.

В’ячеслав Гаращенко був кандидатом технічних наук, Заслуженим винахідником України, лауреатом премії України в галузі науки, техніки і виробництва.

Народився він 14 липня 1949 року в селі Підлісне Олександрівського району Кіровоградської області у сім’ї вчителів. У 1971 році закінчив Харківський інститут механізації і електрифікації сільського господарства та отримав кваліфікацію інженера-електрика. Працював викладачем спеціальних дисциплін Брацлавського сільськогосподарського технікуму. Потім був молодшим науковим співробітником Вінницького Політехнічного інституту.

Був автором понад 400 наукових праць та 45 патентів іноземних держав. 

Реклама Google

З 1976 року почав працювати у НУВГП. Був автором понад 400 наукових праць та 45 патентів іноземних держав. За роки роботи в університеті заслужив повагу та авторитет серед колег та студентів.

Прощання з В'ячеславом Івановичем відбудеться у суботу, 6 березня о 13.00 в нижньому храмі Свято-Покровского собору.

 

 Читати такожВідомий архітектор Тарас Рабан помер від ускладнень коронавірусу

 

Джерело: Рівне Вечірнє
Telegram Channel