Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Школярка наковталася таблеток: на Волині – третя спроба самогубства серед дітей

Третій випадок на Волині.

Фото з відкритих джерел.

Школярка наковталася таблеток: на Волині – третя спроба самогубства серед дітей

Інцидент стався на Любешівщині

На Волині неповнолітня дівчина наковталася пігулок. Її госпіталізували до лікарні.

Про це ІА Волинські Новини повідомили у центральній оперативно-диспетчерській службі КЗ «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Як зазначили у службі, інцидент стався 3 березня в одній зі шкіл Любешівського району. Дівчинка випила значну кількість пігулок і їй стало зле у класі. Школярку до Любешівської центральної районної лікарні відвіз директор школи на власному авто. Дівчині надали усю необхідну медичну допомогу.

Інформацію про спробу самогубства підтвердила керівниця сектору ювенальної превенції Інна Остапович.

 Дівчину, яка наковталася пігулок –  мала порізи на одній руці.

«Під час перевірки ми виявили, що дитина не перебувала у сумнівних групах у соціальних мережах. У 13-річних дітей змінюється гормональний фон, а, отже, й психіка. І тут мають працювати батьки. Вони повинні спостерігати за своєю дитиною і в разі виникнення непорозуміння звертатися за допомогою до психологів та психотерапевтів, у тому числі й при навчальних закладах», – зазначила посадовиця.

Реклама Google

З власних джерел стало відомо, що, ймовірно, причиною такого вчинку став булінг у школі зі сторони однокласників.

Нагадаємо, вчора 13-річна лучанка намагалася вчинити самогубство, наковтавшись таблеток. У понеділок до лікарні доставили неповнолітню дівчину, яка наковталася пігулок та мала порізи на одній руці.

Також нагадаємо, раніше на Києвщині у Боярці 16 лютого дві 7-класниці випили по 40 таблеток дротаверину. Таку «гру» вони начебто побачили у ТікТоці. Одна дівчина померла, а іншу рятували лікарі. Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба пише, що небезпека в інтернеті більша, ніж здається. Пізніше інцидент стався у Рівному. Там  школярка випила 40 таблеток парацетамолу. Про небезпечні дитячі ігри з препаратом-спазмолітиком в Україні заговорили 16 лютого. Це пов’язують із грою в соцмережі ТікТок –  «Випий 40 таблеток і подивись, що буде», яка на жаль, набула популярності серед підлітків. 

Читати також: У Луцьку 15-річна школярка намагалася себе вбити, наковтавшись таблеток

До слова, Президента Володимира Зеленського просять заборонити цю соцмережу, позаяке вона негативно впливає на підростаюче покоління.

Джерело: ІА Волинські новини
Telegram Channel