Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Смертельна ДТП з українцями у Польщі: пасажири неодноразово скаржилися на перевізника

Раніше пасажири писали негативні відгуки про перевізника.

Фото REUTERS.

Смертельна ДТП з українцями у Польщі: пасажири неодноразово скаржилися на перевізника

Люди найчастіше скаржилися на погані автобуси, недотримання карантинних норм і хамське ставлення з боку водіїв

Власником автобуса, який потрапив у смертельну ДТП у Польщі, є перевізник ПП Тарас Стецик з Тернополя.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Цю інформацію нібито підтвердив сам перевізник виданню.

На сайті з відгуками про перевізників сторінка даної компанії «забита» негативними оцінками та коментарями. Рейтинг даного перевізника становить 2,44 з п'яти можливих зірок.

Судячи з коментарів, люди найчастіше скаржилися на погані автобуси, недотримання карантинних норм і хамське ставлення з боку водіїв.

Речник служби швидкої допомоги Перемишля Марек Янковський заявив, що внаслідок аварії загинули шестеро людей, ще 40 травмувалися. Дев'ятеро перебувають у важкому стані – вони отримали травми голови, хребта, кінцівок та черевної порожнини.

Поранених госпіталізували у медичні заклади Ярослава, Перемишля, Ряшева, Рудна-Малої, Переворська та Любачева. Решту пасажирів перевели до підготовленої місцевою владою будівлі.

Власником автобуса є тернопільський перевізник ФОП Тарас Стецик. Він підтвердив інформацію про те, що це саме його автобус потрапив в аварію.

На місці аварії працювали майже 100 пожежників, 19 бригад фельдшерів та поліцейські. Важкопоранених госпіталізували двома гелікоптерами – армійським та медичним. Власником автобуса є тернопільський перевізник ФОП Тарас Стецик. Він підтвердив інформацію про те, що це саме його автобус потрапив в аварію.

Речник МЗС України Олег Ніконенко заявив, що на місце події виїхали консули. Вони взаємодіють із місцевою владою і лікарнями для надання консульської допомоги українцям та з’ясування усіх обставин аварії.

МЗС України назвало попередню причину аварії. За даними польської поліції, водій не впорався з керуванням, після чого автобуc злетів у кювет та перекинувся.

Наразі Львівська ОДА спільно із перевізником вирішують питання доправлення до України пасажирів, які не постраждали в аварії, або будуть виписані з лікарень найближчим часом.

Зокрема, очільник Львівської ОДА Максим Козицький повідомив, що серед пасажирів рейсового автобуса була одна мешканка Львівщини. Вона наразі перебуває в гуртожитку в Ярославі. Решта пасажирів – жителі південних та центральних областей України.

Генеральний консул у Любліні Василь Павлюк розповів, що наразі у польських лікарнях у перебувають 35 українців, травмованих внаслідок ДТП. За його словами, тіла загиблих відправлять в Україну після ідентифікації.

Реклама Google

«Лікарі кажуть, що є люди у дуже тяжкому стані. Ми через пандемію не можемо зайти до потерпілих. Якщо люди будуть транспортабельні, то ми їх відправимо в Україну. Зараз ще 16 осіб перебувають у готелі в Ярославі. Частина з них мають легкі травми, і ми організуємо їхнє повернення додому», – розповів він.

За попередньою інформацією поліції, як розповів консул, водій не перевищував швидкість.
 

Джерело: https://zaxid.net/news/
Telegram Channel