Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Більше демократії в Росії означатиме кінець режиму Путіна – Петро Порошенко

«Кремль побоюється, що посилення співпраці з ЄС призведе до збільшення демократії в Росії».

Фото ЄС.

Більше демократії в Росії означатиме кінець режиму Путіна – Петро Порошенко

Візит до Москви Верховного представника Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля яскраво продемонстрував справжні наміри Путіна. Про це в інтерв’ю французькому виданню «L’Express» сказав п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко

Він зауважив, що Кремль заморожує свої стосунки з Європою, оскільки будь-які демократичні процеси в Росії становлять загрозу для Путіна і його влади. 

«Я особисто знаю Жозепа Боррелля. Це сильна та розумна людина – справжній лідер. Я не буду коментувати наскільки своєчасним чи ні був його візит до Москви. Проте я думаю, що ця поїздка була корисною, оскільки яскраво продемонструвала справжні наміри Путіна», – вважає Порошенко. 

Він зауважив, що не ідеалізує російського політика через його позицію щодо Криму, однак Путін має нести відповідальність за політичні репресії. 

«Росія вирішила заморозити свої відносини із Заходом. Кремль побоюється, що посилення співпраці з ЄС призведе до збільшення демократії в Росії. А більше демократії в Росії означає кінець режиму Путіна. Тож не повинно бути жодних ілюзій. Своїм прийомом, наданим Жозепу Борреллю, Росія продемонструвала небажання розвивати діалог з Брюсселем», – переконаний Петро Порошенко. 

Порошенко також вважає, що Захід має запровадити проти російського режиму нові санкції через ув’язнення Олексія Навального. Він зауважив, що не ідеалізує російського політика через його позицію щодо Криму, однак Путін має нести відповідальність за політичні репресії. 

«Я не ідеалізую Олексія Навального. Я не можу прийняти його позиції щодо Криму. Однак з його боку це було мужнє рішення повернутися до Росії після спроби його отруєння, організованого ФСБ. Ніхто у світі не сумнівається в особистій ролі Путіна у цій справі», – говорить Порошенко. 

Читайте також Сигнал Зеленському щодо його партнера – що пишуть у США про санкції Коломойському​.

«Дійсно, важливо подивитися, як російський народ протестує проти корупції, ерозії демократії та свободи слова у своїй країні. З усіх цих причин Захід повинен підтримувати Олексія Навального шляхом запровадження нових санкцій проти режиму Путіна, який вже платить дуже високу ціну», – переконаний Порошенко. 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel