Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У деякі приєднані до Луцька села можуть пустити тролейбуси

Автобуси – на тролейбуси?

Фото ілюстративне.

У деякі приєднані до Луцька села можуть пустити тролейбуси

Міські ж автобусні маршрути № 2, 10, 11 та 12 пропонують замінити на тролейбусні

У Луцьку міркують над тим, як збільшити частку електротранспорту в системі громадського транспорту.

Про це йшлося під час обговорення проєкту Стратегії розвитку громадського транспорту та транспортної інфраструктури Луцької міської територіальної громади до 2025, інформує ІА Волиньпост.

Аби зменшити кількість маршруток, розробники стратегії пропонують повністю замінити деякі маршрути, на яких наразі їздять автобуси, на тролейбуси, а також поєднати місто із приміськими селами також за допомогою тролейбусів, але з автономним ходом. Тобто таких, що здатні працювати як від контактної мережі, так і на акумуляторах.

Планують поєднати вулицю Дубнівську з населеними пунктами, які входять до Луцької міської територіальної громади

Один із розробників стратегії – представник кафедри автомобілів і транспортних технологій Луцького національного технічного університету Валерій Дембіцький – розповів, що таким чином планують поєднати вулицю Дубнівську з населеними пунктами, які входять до Луцької міської територіальної громади. Йдеться, зокрема про ковельський і володимир-волинський напрямки.

Міські ж автобусні маршрути № 2, 10, 11 та 12 пропонують замінити на тролейбусні.

«Щоб це реалізувати, необхідно зробити деякі ефективні кроки. Зокрема, Біля «Там-Таму» забезпечити з’їзд з проспекту Соборності на вулицю Конякіна. Для маршрутів 10, 11 добудувати частинку тролейбусної мережі до вулиці Потебні. Для маршруту 12 поєднати вулицю Львівську з Новим ринком», – мовив Валерій Дембіцький.

Читати також: Луцька суддя балотується до Вищої ради правосуддя

Джерело: ІА Волиньпост.
Telegram Channel