Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Власниця рівненської турфірми підробляла коронавірусні довідки (Відео)

У місяць виготовляла орієнтовно два десятки довідок.

Фото Національної поліції.

Власниця рівненської турфірми підробляла коронавірусні довідки (Відео)

За версією слідства, бланки жінка знайшла в інтернеті

Власниця турфірми на Рівненщині підробляла довідки про відсутність захворюва, а за свої послуги брала від 400 до 500 гривеньння на COVID-19 для виїзду за кордон. Про це повідомили у пресслужбі поліції області. За версією слідства, бланки жінка знайшла в інтернеті, а за свої послуги брала від 400 до 500 гривень. У місяць ішлось орієнтовно про два десятка довідок, інформує Суспільне.

31-річна костопільчанка розпочала свою «діяльність» у жовтні 2020 року, – йдеться у повідомленні пресслужби поліції.

За свої послуги брала від 400 до 500 гривень.

«За допомогою бланків із інтернету, використовуючи відповідне програмне забезпечення для їх заповнення, зловмисниця за 400-500 гривень продавала довідки про відсутність захворювання на COVID-19 особам, які виїжджали за кордон», – розповіла спеціалістка відділу комунікації Нацполіції області Світлана Карачун.

У вівторок, 9 березня, правоохоронці провели обшуки в офісі турагенції та вилучили банківські картки, оргтехніку, засоби зв’язку, блокноти з чорновими записами та 30 бланків довідок про відсутність захворювання на коронавірусну інфекцію, – додали у пресслужбі поліції.

Попередньо дії власниці турфірми кваліфікували як підроблення документів (ч. 3 статті 358 ККУ). За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Правоохоронці готуються повідомити костопільчанці підозру, – додали у пресслужбі.

Читайте також: Ексдепутата Луцькради позбавили прав за п’яне водіння

Назву турфірми поліція не вказує. Також більше деталей про обставини справи та пояснення власниці турфірми пообіцяли повідомити пізніше.

Нацполіція зняла вилучення доказів.

 

Telegram Channel