Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Двічі судимий школяр з Рівненщини вкрав на Волині велосипед, а згодом автомобіль і заправив його на крадені гроші

Хлопець закінчуватиме школу в місцях позбавлення волі.

Фото зі сайту centr.kr.ua.

Двічі судимий школяр з Рівненщини вкрав на Волині велосипед, а згодом автомобіль і заправив його на крадені гроші

Одинадцятикласник Тутовицької ЗОШ І-ІІІ ступенів гастролював на Ківерцівщині

Уродженець с. Іванівка, Сарненського району Рівненської області ще не встиг закінчити школу але вже двічі поставав перед судом. У листопаді 2020 року Володимирецьким районним судом Рівненської області його притягували до покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5  років, на підставі ст. 75, 104 КК України з іспитовим строком 1,5 року, а в грудні  2020-го Сарненським районним судом Рівненської області до покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років з іспитовим строком 2 роки (вирок не набрав законної сили) за вчинення кримінальних правопорушень.

Днями хлопець вислухав вирок Ківерцівського райсуду за ряд злочинів скоєних на Волині. Зокрема, 13 липня 2020 року, близько 23:00 години, перебуваючи у с. Звірів, Ківерцівського району скориставшись відсутністю поряд людей, шляхом вільного доступу, викрав з подвір’я велосипед. Цим завдав потерпілому, згідно висновку судово-товарознавчої експертизи, матеріальних збитків на суму 2876 гривень 67 коп.

Суд врахував, що обвинувачений є неповнолітнім, учнем 11 класу Тутовицької ЗОШ І-ІІІ ступенів, виховується в багатодітній сім`ї, за місцем проживання та навчання характеризується посередньо й вину у вчиненому визнав в повному об`ємі, добровільно відшкодував завдану шкоду потерпілим, призначив йому покарання у вигляді 3-х років позбавлення волі без конфіскації майна.

Наступного дня близько 2 години ночі підліток у с. Дерно, Ківерцівського району переліз через металевий паркан, проник на огороджену територію і відчинивши ворота, зачинені з внутрішньої сторони, викрав автомобіляь марки «Renault» моделі «Twingo» 2012 року випуску. Дверці машини були незачинені, а ключ був у замку запалювання. Одинадцятикласник поїхав в напрямку Луцька. Виявивши в салоні жіночу сумку, він викрав з неї 260 грн., котрі в подальшому використав для заправки автомобіля пальним. Господар виявив пропажу тільки вранці та повідомив поліцію, яка згодом знайшла авто і повернула власнику. також невдовзі правоохоронці повернули і велосипед його власнику.

Хлопець свою винуватість у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях визнав повністю, розкаявся і просив сурово не карати. Обидва постраждалих претензій матеріального характеру до обвинуваченого не висували, на суворій міри покарання не наполягали та просили не позбавляти обвинуваченого волі.

Читайте такожВ страшній аварії на заробітках загинув молодий українець (Фото)

Суд врахував, що обвинувачений є неповнолітнім, учнем 11 класу Тутовицької ЗОШ І-ІІІ ступенів, виховується в багатодітній сім`ї, за місцем проживання та навчання характеризується посередньо й вину у вчиненому визнав в повному об`ємі, добровільно відшкодував завдану шкоду потерпілим, призначив йому покарання у вигляді 3-х років позбавлення волі без конфіскації майна. Із законного представника неповнолітнього в дохід держави стягнули судові витрати в сумі 1631,5 гривні.

Джерело: Реєстр судових рішень
Telegram Channel