Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Цукровий діабет небезпечний для очей: в обласній лікарні окулісти та ендокринологи співпрацюватимуть тісніше (Відео)

Медики в області мають працювати спільно, щоб запобігти погіршенню зору.

Фото - ілюстративне.

Фото зі сайту: zir.clinic.

Цукровий діабет небезпечний для очей: в обласній лікарні окулісти та ендокринологи співпрацюватимуть тісніше (Відео)

Несвоєчасне обстеження може призвести у хворих на діабет до незворотної втрати зору

Статистика свідчить: уже через 5 років після захворювання цукровий діабет погіршує зір. У хворих часто виявляють набряк сітківки та діабетичну ретинопатію, тобто ураження судин сітківки, яке супроводжується змінами та крововиливами. І лише третина пацієнтів вчасно звертаються до окуліста. Інші ж приходять, коли зір погіршений, а в 6% пацієнтів утрата зору – незворотна.

Якщо в людини виявлений ранній цукровий діабет, огляд в окулістів необхідно проходити щонайменше раз у рік.

За даними світової статистики 25% діабетиків не обстежувалися в офтальмолога 2 роки. Щоби запобігти ураженням сітківки й у подальшому втраті зору, завідувачка обласного офтальмологічного центру Волинської обласної клінічної лікарні Надія Ульянова закликає до тіснішої співпраці офтальмологів та ендокринологів.

Читайте такожЖінка позбулася цноти на п'ятому місяці вагітності (Фото)

Якщо в людини виявлений ранній цукровий діабет, огляд в окулістів необхідно проходити щонайменше раз у рік. Якщо ж хвороба затягнута, необхідно обстежуватися частіше. Про це йшлося на спільній зустрічі лікарів обох профілів Волинської обласної клінічної лікарні. Сучасне обладнання центру значно оптимізує діагностику очей для запобігання загрозливих станів. На черзі – впровадження ще кількох методик, що дозволить успішно лікувати хворих. Головне – звертатися вчасно.

Джерело: Волинська обласна клінічна лікарня
Telegram Channel