Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Діти гралися поруч: з'явилися нові подробиці зникнення 7-річної дівчинки на Херсонщині

Діти гралися поруч.

Фото поліції.

Діти гралися поруч: з'явилися нові подробиці зникнення 7-річної дівчинки на Херсонщині

Мешканці села шоковані: розповідають, що діти гуляють вулицями цілодобово, але ніколи раніше подібного не було. Поліція ж повторно опитує усіх місцевих

У четвер, 11 березня, в селі Щасливе на Херсонщині знайшли тіло 7-річної Марійки Борисової, яка зникла чотири дні тому. Дівчинку знайшли в старому напівзруйнованому сараї, вона була в мішку. Волонтери не раз прочісували цю територію, але нічого там не знаходили. Тому виникли підозри, що дитину сховали в госпбудівлі лише недавно.

На місці, де знайшли дитину, не було слідів крові. Припускається, що Марійку задушили і кілька днів ховали в іншому місці, а пізніше підкинули в сарай. Детальніше про це пише Обозреватель 

Місцеві жителі розповіли, що 7 березня дівчинка гуляла зі старшим братом та іншими дітьми недалеко від будинку. Але нібито ніхто не помітив, у який саме момент вона зникла.

Читати також: На тілі 7-річної Марійки Борисової, яку впродовж чотирьох днів шукали на Херсонщині, виявили сліди удушення та зґвалтування

«Діти нібито смажили картоплю на вогнищі, Марійка була з ними. Потім вона побігла на зупинку зустрічати батька. Він розлучився з матір'ю дитини, живе в цьому ж селі, але окремо. Коли він приїжджає, то дає доньці й сину трохи грошей. І ті йдуть у магазин по солодощі.  Ось і цього вечора вона все виглядала батька на зупинці. Причому вона бігала туди кілька разів. Потім начебто забігла додому, там мати спускалася за дровами в підвал. І знову побігла до дітей. Старший брат повернувся додому один і запитав у матері: «Марійка не приходила?» Тоді вже мама пішла її шукати, але не знайшла», – розповів місцевий житель.

Дівчинка пропала приблизно о 17:30, а в поліцію батьки звернулися близько 20:00. Марійка не була єдиною дитиною в сім'ї, крім брата, який вчиться в 5-му класі, у неї ще була старша сестра.

«Мати перебивається тимчасовими заробітками: копає городи, садить картоплю, овочі, потім викопує. Батько Маші також на тимчасових підробітках. Колись тут був колгосп-мільйонер, а зараз уже село збідніло, хто міг – поїхав, залишилися такі ось люди. Але я б не сказав, що мати за дітьми не дивилася. І Маша, і її брат ходять у школу, чисті, акуратні, не голодують», – розповів житель Щасливого Микола.

Дівчинку знайшли на четвертий день

Шукати Машу почали ще в той вечір, коли вона пропала. Крім жителів села до пошуків дитини залучили дві сотні поліцейських і нацгвардійців, а також групи волонтерів. Приїжджали люди з Херсона, Нової Каховки, Павлограда, Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Києва та інших міст. На допомогу прийшли навіть кінологи.

«До мене вже постукали приблизно о 1:45 ночі. Я встав, відчинив двері, там стояли чи поліцейські, чи нацгвардійці. Попросили показати господарські приміщення. Сказали, зникла дитина. То я вже одягнувся і разом із ними ходив до ранку. Обшукали навіть береги висохлого Північно-Кримського каналу, який протікає за два кілометри від села. Нічого не знайшли», – додав місцевий житель Іван.

Близько 11:00 у четвер, 11 березня, пошуки в селі були припинені офіційно. Говорили, мовляв, уже не було сенсу вдесяте прочісувати одну й ту ж місцевість. Але потім звідкись з'явилася інформація, що тіло Марійки знайшли. Як з'ясувалося, мішок побачив господар госпбудівлі.

Правоохоронці й далі робили обходи по домівках жителів, заглядати в підвали і сараї, але не знаходили навіть будь-яких зачіпок.

«Ми змогли виїхати на пошуки 8 березня ввечері. Коли дізналися про зникнення дитини, зв'язалися з поліцією, рідними. Дуже допоміг директор місцевої школи, нам дозволили перебувати в спортивному залі, годували. Ми теж обходили домоволодіння, люди відкривали сараї, підвали, впускали і дозволяли все оглянути. Пускали собак, які шукали дитину. Але до вечора 10 березня поліція вже сказала, що треба зупинити пошуки, немає сенсу кілька разів прочісувати одну й ту ж місцевість. Хоча волонтери все одно приїжджали», –– розповіла командирка кінологічного загону «Антарес» Лариса Борисенко.

Близько 11:00 у четвер, 11 березня, пошуки в селі були припинені офіційно. Говорили, мовляв, уже не було сенсу вдесяте прочісувати одну й ту ж місцевість. Але потім звідкись з'явилася інформація, що тіло Марійки знайшли. Як з'ясувалося, мішок побачив господар госпбудівлі.

Правоохоронці навіть перевірили рідних дівчинки на поліграфі і не встановили їхню причетність. «Мама дуже переживала, а бабуся просто ридала, її доводилося відкачувати», – розповіла одна з волонтерів. Поліція передусім перевірила тих, хто раніше відбував тюремний термін і хто перебуває у них на обліку. До цих людей теж заходили в будинки, проводили обшуки із собаками, але нічого не знайшли.

Розглядають кілька версій зникнення Марійки:

  • дитина могла сама піти з дому;
  • стосовно дівчинки могли вчинити злочин у селі;
  • її могли викрасти із зупинки.

Зараз встановлюється причина смерті дитини. Слідчо-розшукові дії тривають.

 

 

 

Джерело: Обозреватель
Telegram Channel