Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У центрі Луцька хочуть зрізати частину дерев

Які дерева зріжуть?

Фото Суспільного.

У центрі Луцька хочуть зрізати частину дерев

Зріжуть 11 дерев

У Луцьку розпочали кронування дерев, що ростуть на вулиці Лесі Українки. Крони кленів і лип розрослися, гілки затуляють у квартирах сонячне світло. Про це розповіла інженерка департаменту ЖКГ Луцької міськради Людмила Бас, повідомляє Суспільне. 

11 дерев, які перебувають в аварійному стані, запланували зрізати вже цього року, каже заступник начальника міського відділу екології, біолог Олег Гелета.

Липам та кленам, що ростуть вздовж цієї пішохідної вулиці, понад 40 років, зазначив посадовець. Із його слів, «аварійні» дерева тут довго стояти не зможуть, адже є загроза, що вони можуть впасти.

Липам та кленам, що ростуть вздовж цієї пішохідної вулиці, понад 40 років

Формувальну обрізку проводять на прохання мешканців вулиці, розповіла комунальниця Людмила Бас. Кронували 12 березня липу поблизу будинку на вулиці Лесі Українки, 19. На черзі дерева, що ростуть поруч, каже Людмила Бас.

Обкраяли третину від діаметру крони, розповів заступник начальника міського відділу екології, біолог Олег Гелета. Говорить: така обрізка, тобто після завершення вегетації та до її початку, є правильною і деревам не зашкодить.

До слова, у грудні минулого року в парках обласного центру Волині викорчовували аварійні та уражені шкідниками дерева. Це – дерева на Меморіалі Вічної слави, поблизу Теремнівських ставків та у Дубовому гаю.

Читати також: На Волині під час ремонту стався обвал мосту: постраждали робітники

Джерело: Суспільне. Волинь.
Telegram Channel