Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Новий штам коронавірусу уражає центральну нервову систему, нирки, печінку, – глава МОЗ

Третя хвиля коронавірусу.

Фото УНІАН.

Новий штам коронавірусу уражає центральну нервову систему, нирки, печінку, – глава МОЗ

Степанов заявив, що виявлений в Україні «британський» штам коронавірусу уражає більше людей і демонструє іншу клінічну картину

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Україна увійшла у «достатньо важкий період» через поширення нового штаму коронавірусу.

Про це він сказав в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Ми повинні розуміти: ми дійсно зайшли в достатньо важкий період з точки зору нового штаму коронавірусу... Він більш контагіозний, тобто, більша кількість людей заражається, він уражає більше молодих людей. Більш того, ми бачимо зміну клінічної картини: він уражає центральну нервову систему, нирки, печінку. Тобто, зовсім інша клінічна картина», - наголосив міністр.

Україна зайшла у достатньо важкий період через поширення нового штаму коронавірусу

Говорячи, зокрема, про ситуацію в Івано-Франківську, Степанов зазначив, що за кількістю захворілих в останні кілька днів «ми бачимо стабілізацію ситуації».

«Я маю на увазі, у нас немає такого зростання, яке було... Івано-Франківська область, принаймні, не входить у топи за кількістю захворілих кожного дня», - сказав урядовець.

Нагадаємо, 4 березня Інститут епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського повідомив про виявлення в Україні «британського» штаму коронавірусу. Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький заявляв, що середній показник смертності від «британського» штаму коронавірусу на 64% вищий за інші.

Минулої доби в Україні виявили 13 тис. 276 нових хворих на COVID-19, померли 243 особи. Івано-Франківська область з кінця лютого перебуває у «червоній зоні» епіднебезпеки, і нині очолює антирейтинг регіонів за кількістю пацієнтів з COVID-19, які перебувають у стаціонарах лікарень

Джерело: УНІАН
Telegram Channel