Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Чиновник ОДА втікав від поліцейських на Range Rover

Відносно чиновника і «політичного діяча» поліцейські склали відразу кілька протоколів за різними статтями адмінкодексу України.

Фото novosti-n.org.

Чиновник ОДА втікав від поліцейських на Range Rover

Патрульні помітили у нього явні ознаки алкогольного сп'яніння, він намагався з ними «домовитися»

Увечері в п'ятницю, 12 березня, у Миколаєві кілька патрульних машин переслідували у центрі міста автомобіль Range Rover, який намагався втекти від патрульних. Як виявилося, ним керував чиновник Миколаївської ОДА. Про це пише LB.ua з посиланням на novosti-n.org.

«Рендж Ровер» їхав по проспектом Центральним з боку вул. Декабристів в напрямку Пушкінської. При повороті на вул. Фалєєвська водій не включив сигнал повороту. Екіпаж патрульного автомобіля, який помітив це, подав водієві сигнал про зупинку. Однак автомобіль тільки додав швидкості», – йдеться у повідомленні.

 

Поліцейські поїхали за авто і протягом 10-15 хвилин ганялися за Рендж Ровер по всьому центру Миколаєва. Автомобіль неодноразово порушував правила дорожнього руху, зокрема проїжджав на червоний сигнал світлофора. Зрештою кілька автомобілів патрульної поліції «затиснули» Рендж Ровер з усіх боків на вул. Нікольській, в районі перетину з вул. Соборною.

Поліцейські поїхали за авто і протягом 10-15 хвилин ганялися за Рендж Ровер по всьому центру Миколаєва. Автомобіль неодноразово порушував правила дорожнього руху, зокрема проїжджав на червоний сигнал світлофора.

Водій вийшов з авто і спробував «домовитися» з патрульними, у ході спілкування з водієм поліцейські помітили у нього явні ознаки алкогольного сп'яніння. Водій визнав, що пив віскі, проте від пропозиції пройти медичне обстеження або на місці, або в нарколабораторії відмовився.

«За кермом Рендж Ровера був якийсь Бурда Ігор Володимирович. На сидінні авто лежала його візитна картка, з котрої було, що її власник є помічником народного депутата України. На сайті Верховної Ради такого «помічника» виявити не вдалося. Допоміг сайт електронних декларацій - там Ігор Володимирович Бурда значиться як головний фахівець управління капітального будівництва Миколаївської облдержадміністрації», – йдеться у повідомленні.

На своїй сторінці у соцмережі Facebook Ігор Бурда зазначив, що він «політичний діяч». Видання зазначає, що на місцевих виборах восени 2020 року він балотувався в депутати Миколаївської міськради від партії «Слуга народу».

Відносно чиновника і «політичного діяча» поліцейські склали відразу кілька протоколів за різними статтями адмінкодексу України, в тому числі і за ст. 130 – «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції».

Голова Миколаївської ОДА Віталій Кім написав у Facebook, що отримав підтвердження про випадок в у поліції.

«Виявилося, що посадовець ОДА, який відзначився в п’ятницю увечері в спробі втекти від правоохоронців, ще й намагався «порешать» з патрульними. Особисто для мене, ситуація вдвічі неприємна, бо Ігоря Бурду я знаю доволі давно і від кого, від кого, – а від нього такої поведінки не очікував. Своєю учорашньою поведінкою він спаплюжив не себе, а людей, які довірили йому бути кандидатом в депутати від «Слуги народу» на окрузі та статус держслужбовця», – зазначив голова облдержадміністрації.

 

Він зауважив, що його реакція, як голови ОДА, буде миттєвою і неупередженою: «Індульгенції не буде ні для кого!!!».

«Саме тому, в понеділок вранці чекаю на заяву про звільнення від Ігоря Бурди. Сподіваюся, що ця ситуація стане уроком для інших держслужбовців», – додав Кім.

Кім також дав доручення керівнику держслужби області провести додаткове ознайомлення посадовців з етичним кодексом українського держслужбовця та посилити роботу в напрямку транспортної дисципліни.

Telegram Channel