Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Людей врятували стіни»: подробиці трагедії у луцькій багатоповерхівці (Відео)

Поліцейські розпочали два кримінальні провадження.

Фото Суспільне.

«Людей врятували стіни»: подробиці трагедії у луцькій багатоповерхівці (Відео)

За перші два місяці цього року поліцейські відкрили 39 кримінальних проваджень за фактом незаконного зберігання зброї та вилучили у волинян 3 гранати та 812 набоїв

Людей, які перебували у квартирі багатоповерхівки на вулиці Грушевського, під час вибуху гранати, врятували від загибелі лише стіни.

Про це Суспільному розповів вибухотехнік Ігор Заболотний, який виїздив на місце події.

Граната вибухнула на кухні. В сусідній кімнаті були 62-річний батько загиблого, співмешканка та товариш.

Зі слів начальника відділу вибухотехнічної служби, у кімнаті де стався вибух і загинув 41-річний чоловік, вибухотехніки знайшли металеві уламки від корпусу оборонної ручної осколкової гранати Ф-1.

«Заряд вибухової речовини 50-56 грамів тротилу. Суцільне ураження осколками до 25 метрів, а розліт осколків – 100 метрів», – каже Ігор Заболотний. Граната вибухнула на кухні. В сусідній кімнаті були 62-річний батько загиблого, співмешканка та товариш. Усі осколки лишилися у стінах, деякі повибивали шибки.

Реклама Google

Вибухотехнік каже: більше ніякої зброї у квартирі загиблого не виявили. Речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук розповіла, що правоохоронці чи не щодня виявляють зброю, яка незаконно зберігається у громадян.

Читайте також: Волинянина судили за те, що знайшов у лісі і приніс додому гранати.

Нагадаємо, у Луцьку в багатоповерхівці на вулиці Грушевського від вибуху гранати загинув 41-річний чоловік. Трапилося це у ніч на 14 березня. Поліцейські розпочали два кримінальні провадження – за фактом «незаконного зберігання боєприпасів» і за фактом «нещасного випадку».

Протягом 2020 року відкрили 170 кримінальних проваджень за незаконне зберігання зброї. 150 особам повідомили про підозру. Зокрема, за минулий рік вилучили 4 одиниці автоматичної зброї, 52 гранати, 36 одиниць нарізної зброї. Майже 7 тисяч набоїв, понад 7 кг. вибухових речовин. Такі дані Суспільному повідомила речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук.

 

Telegram Channel