Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинянин розкрив «схеми» заготівлі дешевого лісу (Фото)

Потрібна комплексна ревізія

Фото з фейсбук-сторінки Олександра Місюри.

Волинянин розкрив «схеми» заготівлі дешевого лісу (Фото)

«Відпочинок у лісі завершився ознайомленням з цікавими фактами хитрощів у роботі лісівників», – написав у фейсбук-сторінці ковельчанин Олександр Місюра

За його спостереженнями, ліс на Волині вирізують «заднім» числом. Тобто, термін дії лісорубного квитка завершився ще минулого року, а дерева ріжуть набагато пізніше.

Чому? Виявляється, лісівники – хороші бізнесмени –  усе наперед прорахували. Ціни на ринку деревини стрімко зростають. Більше того, відчувається суттєвий дефіцит сировини.

Роблять документи для проведення санітарних рубок суцільних, однак, фактично, не приступають до робіт до тих пір, поки не виникне потреба у сировині і ціни на деревину суттєво не збільшаться.

Тож ліс як сировину гарантовано «консервують» для «потрібного» лісопереробника.

Як саме? Роблять документи для проведення санітарних рубок суцільних, однак, фактично, не приступають до робіт до тих пір, поки не виникне потреба у сировині і ціни на деревину суттєво не збільшаться.

При дефіциті сировини на ринку, друзі лісівників або інші «щасливчики» опиняються поза конкуренцію і завдяки, м’яко говорячи, маніпуляціям безперешкодно отримують сировину.

Реклама Google

Скільки саме таких «законсервованих» лісових ділянок у Волинській області сказати важко. Необхідна комплексна ревізія.

Позитивний момент в цій ситуації в тому, що ліс вирізали тільки «на паперах», а, фактично, зелені насадження лишаються недоторканними. Негативний – у тому, що коли треба дешевий ліс, то лісівники вирубують дерева під прикриттям наперед підготовлених документів.

Читайте такожЗаслужили: як має виглядати замок Любарта на 200-гривневій купюрі (Фото)

Чоловік рекомендує керівникам всіх територіальних громад, екоактивістам перевірити лісорубні квитки і фактичні лісові ділянки рубок. При виявленні незрізаних ділянок, терміни дії лісорубних квитків яких давно завершився, –вимагати правоохоронні органи терміново і невідкладно зафіксувати дані факти, провести розслідування і притягнути винних осіб до відповідальності!

 

 

Telegram Channel