Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
41 безгосподарську рибальську сітку та 4 ятері виявили у Нацпарку на Волині (Відео)

Через нерест забороняється займатися риболовлею на водних об’єктах Парку.

Фото з фейсбук-сторінки НПП «Прип’ять-Стохід».

41 безгосподарську рибальську сітку та 4 ятері виявили у Нацпарку на Волині (Відео)

Так закінчилась рейдова перевірка на предмет дотримання природоохоронного законодавства працівниками Любешівського природоохоронного науково-дослідного відділення та відділу служби державної охорони НПП «Прип'ять-Стохід»

У результаті було вилучено заборонені знаряддя для ловлі риби. Зокрема, 41 безгосподарську рибальську сітку та 4 ятері. Реманент описаний та переданий на склад для зберігання та подальшого знищення.

Реманент описаний та переданий на склад для зберігання та подальшого знищення.

«Закликаємо свідомих громадян дотримуватися правил любительського рибальства та дати можливість рибі віднереститися», - закликають працівники НПП «Прип'ять-Стохід». Тут нагадують, що з 20 березня 2021 року на території Національного парку настає нерестовий період.

Відповідно до Положення про національний природний парк «Припʼять-Стохід» забороняється займатися риболовлею на водних об’єктах Парку у такі строки:

- з 20 березня по 30 травня – на річках;

- з 1 квітня по 20 травня – на озерах.

Забороняється використання плавзасобів в межах нерестовищ, крім суден уповноважених органів, що здійснюють охорону водних біоресурсів.

Читайте такожРозповіли, скільки нелегальних АЗС закрили на Волині

Під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство на водоймах з берега однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком та спінінгом, але за межами нерестовищ.

За порушення правил рибальства передбачається як адміністративна так і кримінальна відповідальність. Тому адміністрація парку закликає громадян бути свідомими і не порушувати правил любительського та спортивного рибальства.

Telegram Channel