Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
На Рівненщині у ліцеї ледь не вибухнув котел

Котел охолодили шляхом розпилення струменю води.

Фото ДСНС області.

На Рівненщині у ліцеї ледь не вибухнув котел

На Рівненщині в котельні одного з ліцеїв перегрівся паливний котел, така ситуація могла призвести до вибуху

Про це повідомили в пресслужбі ДСНС області. Перегрів стався через відсутність електрики, насос перестав подавати холодну воду.

Загроза вибуху твердопаливного котла сталася близько 07:30 у вівторок, 16 березня, у приміщенні котельні ліцею у селі Семидуби Дубенського району. Працівники закладу викликали рятувальників.

«Дубенські пожежники встановили, що до котла відсутнє електропостачання, внаслідок чого і трапився перегрів. Котел охолодили шляхом розпилення струменю води. Вибуху котла вдалося уникнути», – повідомив речник ДСНС у Рівненській області Дмитро Мельник.

Котел охолодили шляхом розпилення струменю води.

У Рівнеобленерго пояснили: у Семидубах сталося аварійне знеструмлення. Працівники Дубенського РЕС усувають несправність.

«Про аварійне відключення РЕС повідомили близько 06:45. За десять хвилин працівники РЕС дали знати старості села, що будуть проводитися ремонтні роботи. Також казали і директору ліцею, проте, як нам повідомили, проблема з котлом виникла, бо працівника котельні в той час не було на місці», – повідомила речниця Рівнеобленерго Алла Ліхачова.

Речниця уточнила, ліцей – споживач електроенергії третього типу, проте його керівництво не зверталося щодо встановлення системи, яка б дала змогу перемкнутися на іншу лінію подачі електроенергії у разі знеструмлення.

Читайте також: Волейболістки Луцького НТУ перемогли у турнірі

Telegram Channel