Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Міська рада каталонського міста оголосила короля Іспанії персоною нон грата

Як так можна?!

Фото znaj.ua

Міська рада каталонського міста оголосила короля Іспанії персоною нон грата

Мер міста Мірея Інгла при цьому пояснила, що мета полягала не у проголошенні конкретної людини персоною нон грата, а оголошення такою самої монархії

Міська рада каталонського міста Сан-Кугат-дал-Бальєс (округ Барселона) оголосила короля Іспанії Феліпе VI персоною нон грата.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням El Nacional.cat.

Рішення було прийнято в понеділок на засіданні міської ради. Ініціативу підтримали представники трьох партій, які виступають за незалежність Каталонії, партія «Громадяни» і соціалісти проголосували проти, «Ліві республіканці Каталонії» (ERC) утрималися.

Ініціативу підтримали представники трьох партій, які виступають за незалежність Каталонії, партія «Громадяни» і соціалісти проголосували проти, «Ліві республіканці Каталонії» (ERC) утрималися.

Мер міста Мірея Інгла при цьому пояснила, що мета полягала не у проголошенні конкретної людини персоною нон грата, а оголошення такою самої монархії.

«Оголошення персоною нон-грата лише робить когось жертвою і не йде до кореня проблеми. Ми засуджуємо монархію як таку, будь то Феліпе VI або хтось інший», - підкреслила Інгла.

Ініціатива також передбачала проголошення міста Сан-Кугат-дал-Бальєс «республіканським та антимонархічним містом».

Варто зазначити, що в Каталонії іспанську монархію критикують особливо жорстко.

Читайте також: Українських релігійних лідерів вакцинували проти COVID-19.

Telegram Channel